ATP London: Roger Federer - Alexander Zverev

14. 11. 2017, 11:16

ATP London: Roger Federer - Alexander Zverev

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

Federer

Iako je pružio prosječno izdanje, bio je nedodirljiv na servisu i pravi na reternu kad je trebalo. Osvojio je 90% poena na prvom servisu, napravio break na početku meča i drugi set dobio kroz tie-break. Rezultat djeluje tijesno, no sve je išlo samo u jednom smjeru:

- Odlično sam ušao u meč i nakon toga sam slobodnije igrao. U drugom setu sam propustio neke šanse, malo se stisnuo, ali Sock mi je pomogao s par dvostrukih grešaka. Zadovoljan sam i veselim se slijedećem meču.

 

Sad ga čeka ipak opasniji protivnik, prvenstveno jer Nijemac ima razloga vjerovati u sebe. Zadnji susret je Roger izgubio, no zato jer je imao problema s leđima, zbog čega je otkazao kasnije Cincinnati.

Zverev

Zaostajao je break u trećem setu, pa napravio brzi preokret protiv Čilića, te još jednom pokazao da ima taj "instinkt ubojice". Prepoznao je pasivnost Hrvata, preuzeo inicijativu u završnici:

- Bio sam nervozan, ipak je to moj prvi nastup na turniru najboljih. Mislim da je to razumljivo. Na kraju sam jako zadovoljan jer je bilo ključno dobiti meč, što sam uspio.

Sad ga čeka najteži protivnik u skupini:

- Roger je favorit u svim mečevima. Ove sezone ih je samo par izgubio. Svi znamo koliko je dobar, a ove sezone je još podigao ljestvicu. Ipak, igrao sam par puta ove godine s njim. Ako računamo Hopman Cup onda je to tri puta i svaki meč je bio dobar. Svaki put sam uživao. Očekujem to i ovog puta. 


Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Portugal - Egipat

Portugal je aktualni prvak Europe i kao takav spada u krug favorita za najveće dosege na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Momčad Fernanda Santosa pred dvije godine u Francuskoj n...

New Team
Njemačka - Španija

Njemačka je brilijantno odradila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo iako je izbornik Low često davao priliku mladim nadama, stoga je veliko pitanje tko će na kraju otputovat...

New Team
Rusija - Brazil

Svjetsko prvenstvo kojem će Rusija biti domaćin sve je bliže, stoga i Cherchesov u prijateljskim susretima sa sve snažnijim suparnicima ima priliku dobiti dojam o snazi i mo...

New Team
ABA Playoff: Budućnost - Cedevita

Budućnost i Cedevita već su "dosadili" ove sezone. Ovo će im biti šesta utakmica koju su odigrali, a Budućnost je zasada u prednosti sa tri pobjede,...