Belgija - Costa Rica

11. 06. 2018, 11:29

Belgija - Costa Rica

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

Belgijanci su odigrali dosta lošu utakmicu protiv Portugala prije 10 dana i nikako nisu mogli probiti čvrsti blok Europskog prvaka koji je igrao bez Ronalda. Protiv Egipta je to izgledalo nešto bolje, i premda je Egipat dosta slabiji do Portugala mogu biti zadovoljni Belgijanci tim susretom. 

Glavna osovina De Bruyne - Hazard - Lukaku je proradila, dva potonja su postigli pogotka, dok je De Bruyne razigravao ekipu kako je to cijele godine radio u Manchester Cityu.

Belgija je prvi favorit skupine G, Engleska bi trebala biti jedini ozbiljan suparnik, dok su Tunis i Panama autsajder ove skupine. Belgijanci su odabrali igrati s Egiptom i Kostarikom kako bi se mogli predočiti igru Tunisa i Paname koji igraju vrlo sličan nogomet kao ove reprezentacije.

Ništa nije prepušteno slučaju prije Rusije, Roberto Martinez je svjestan da su velika očekivanja nacije od njih i da ima fenomenalnu generaciju u svojim rukama:
Znam kakve igrače imam u svojim rukama, jako talentirana generacija sa najboljim svjetskim igračima i svjestan sam da možemo otići daleko. Međutim moramo ići korak po korak, prolazak skupine je trenutno jedini cilj, a nakon toga je sve moguće.

Martinez je u odnosu na Portugal protiv Egipta promijenio sustav igre, zaigrao s trojicom u zadnjoj liniji, vidjet ćemo hoće li ostaviti takvu formaciju nakon vrlo dobrog susreta s Egipćanima.

Kostarika je prije nekoliko dana poražena od Engleske na Wembleyu sa 2:0, međutim pokazali su solidnu igru i neće biti lako nikome iz njihove grupe lagano ih pobijediti. 

Nalaze se u vrlo teškoj skupini sa Brazilom, Švicarskom i Srbijom te su apsolutni autsajderi i svaki eventualni bod bi im bio velik kao kuća. 

Znaju da u svojim redovima imaju ponajboljeg vratara svijeta Keylora Navasa i da ukoliko on bude na nivou kao i prošlo SP kada ih je svojim obranama dove do četvrtfinala, mogu iznenaditi Srbiju i Švicarsku.

I u ovaj susret s Belgijom ulaze kao veliki autsajderi, ali pametan potez njihovog suparnika da igraju s Engleskom i Belgijom prije SP-a kako bi se pripremili na jake suparnike u skupini.
Znamo da nas je dopala možda i najteža skupina na SP-u, ali mi znamo što možemo učiniti i nećemo se predavati. Protiv Belgije očekujem jednu dobru i čvrstu igru svojih momaka, jer je ovaj susret jako bitan za sljedeće oglede u Rusiji - izjavio je izbornik Kostarike Oscar Ramirez.

Nema nekih problema s ozljedama i očekuje se da će se Kostarika u najjačem sastavu suprotstaviti Belgijancima.


Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
SP: Argentina - Hrvatska

Utakmica protiv Islanda pokazala je da se Argentina nije slučajno jako namučila u kvalifikacijama kako bi izborila p...

New Team
SP: Francuska - Peru

Prije početka natjecanja u Rusiji, Francuska je označena kao jedan od najozbiljnijih kandidata za os...

New Team
SP: Danska - Australija

Danska je u svojem prvom nastupu na SP-u uz dosta sreće pobijedila Peru sa 1:0 i zajedno s Francuskom...

New Team
SP: Iran - Španija

Iran je sretno i spretno došao do pobjede u prvoj utakmici natjecanja protiv Maroka zahvaljujući autogolu kojeg su Marokanci postigli duboko u sudačkoj nadoknad...