Euroliga: Barcelona - Panathinaikos

11. 01. 2019, 11:42

Euroliga: Barcelona - Panathinaikos

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

  • Barcelona je u srijedu u gostima dobila Milano, jednog od konkurenata u borbi za doigravanje. Letjeli su na krilima svog napada (90-85), kao i u prošlom nastupu kad su Darušafaki ukrcali 97 poena.
  • Ovakve su napadačke partije povezane s buđenjem Huertela koji je nakon 18 poena Darušafaki, protiv Milana imao 21 i 6 dodavanja. S dobrom je formom nastavio i Seraphin koji izgleda preporođeno, a sa 16 poena i četvrtu je utakmicu u nizu bio dvocifren. U 11 utakmica Eurolige prije toga samo je jednom uspio prebaciti 10.
  • Njegova se dobra forma poklopila i s timskom pošto je serija pobjeda u Euroligi četiri. Ostavili su tako iza tebe užasan period od 10. do 13. kola u kojem su izgubili četiri zaredom te nisu uspjeli prebaciti 67 poena. Sada se nalaze na šestom mjestu s omjerom od 10-7 te su na dobrom putu da se vrate u playoff nakon dvije sezone izbivanja.
  • Već su ranije ove sezone imali dužu seriju pobjeda u ovom natjecanju, tada je ona došla do broja 5, ali nisu imali niti jedan trijumf protiv neke od vodećih momčadi kao kad su prije 3 kola dobili Efes (12-6).
  •  - Pobijedili su nas ranije i imaju motivaciju da ostvare 2-0. Ključ će biti kako ćemo igrati obranu jer su oni odlični u tranziciji. Očekujemo protivnika s puno energije - rekao je Svetislav Pešić, trener Barce. 
  • Panathinaikos je u svojoj prvoj utakmici tjedna ostvario važnu pobjedu protiv Bayerna, jednog od konkurenata za playoff. Slavili su sa 77-67, a Papapetrou je ubacio 18 poena. To mu je bio najbolji učinak u karijeri u Euroligi, a nadmašio je 17 poena koliko je zabio u 15. kolu protiv CSKA, isto pod ravnanjem Ricka Pitina.
  • Pobjedom se Panathinaikos ubacio u društvo od tri tima koja od 7. do 9. mjesta imaju omjere od 8-9, a tu još Milano i Bayern.
  • Velik su im problem igre u gostima gdje su izgubili pet u nizu, a jedinu pobjedu u čitavoj sezoni vani imaju protiv Budućnosti, jedne od dvije najgore ekipe natjecanja. Barcelona na domaćem parketu dopušta najmanje poena protivnicima od svih ekipa (70.6), a Panathinaikos vani zabija najmanje od svih, 70.1 poena po susretu.
  • U prvoj je utakmici Panathinaikos slavio sa 76-70, a predvodio ih je Thomas s 14 poena. Igrali su tada i trenutno ozljeđeni Langford i Antetokounmpo.

Barcelona

Postava nije poznata.

Nema izostanaka.
Panathinaikos

Postava nije poznata.

Izostanci: Langford, Antetokounmpo, Kilpatrick
Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Kvalifikacije, EP: Slovačka - Mađarska

Liga nacija donijela je iznenađujući odlazak Kozaka s izborničke pozicije Slovačke nakon što je u javnost d...

New Team
Kvalifikacije, EP: Hrvatska - Azerbejdzan

Hrvatska je nakon turbulentnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s novim izbornikom Dalićem prvo u dodatnom razigra...

New Team
Kvalifikacije, EP: Belgija - Rusija

Belgija je na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila brončanu medalju izgubivši tijesno polufinale od ...

New Team
Kvalifikacije, EP: Kazakhstan - Škotska

Kazakhstan se nije proslavio u premijernom izdanju Lige nacija, a ceh za loše rezultate u najslabijem rangu nat...