Kvalifikacije, SP: Hrvatska - Litvanija

14. 09. 2018, 11:25

Kvalifikacije, SP: Hrvatska - Litvanija

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

  • Hrvatska u drugi krug ide s omjerom 3-3, a krvna je slika puno bolja nakon zadnjeg prozora u kojoj su ostvarene pobjede protiv Italije i Rumunjske. Cilj je izvući maksimalno iz sljedeća dva susreta pošto je jasno da u naredna dva prozora reprezentacija ponovno neće moći računati na najbolje igrače. 
  • Izbornik Anzulović ponovno može računati na Bojana Bogdanovića, Daria Šarića i Ivicu Zubca. Novo ime je Ante Žižić (Cleveland Cavaliers), a vratili su se Hrvoje Perić i Kruno Simon. Od igrača koji bi sigurno bili tu da su na raspologanju, nema dvojice koji isto igraju u SAD-u, Maria Hezonje i Dragana Bendera.
  • U dvije pripremne utakmice protiv Slovenije Hrvatska nije djelovala najbolje, pogotovo u prvoj koju smo izgubili. Evidentno je da u napadu postoji ogromna kvaliteta, ali pozicija razigravača ostaje slaba točka tako da nisu rijetke individualne role Bogdanovića, Šarića pa i Žižića kroz kojeg je napad dosta išao kad je bio na parketu. Ponovno se najviše očekuje od kapetana Bogdanovića, pogotovo kad ''zaškripi'', kako je bilo i u ekstra važnoj utakmici koju je Hrvatska krajem lipnja dobila protiv Italije u Trstu. Bogdanović je i tada povukao s 26 ubačenih poena.
  •  -  Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu - rekao je izbornik Dražen Anzulović.
  • Litva je u vrlo komfornoj situaciji nakon što u prvoj fazi ostvarili maksimalnih šest pobjeda u susretima s Poljskom, Mađarskom i Kosovom.
  • Unatoč tome, svjetsko prvenstvo još nije osigurano i izbornik Adomaitis nije skrivao razočaranje brojim otkazima i kasnim početkom priprema. Ovaj puta neće moći računati na Mačiulisa, Sabonisa, Valančiunasa i Grigonisa.
  • Posebno je odjeknula pljuska koju su Litvanci primili u zadnjoj pripremnoj utakmici od Latvije koja ih je u Litvi dobila s 97-80, a tad su ''Zeleni'' imali već kompletan roster.
  • Lideri ove momčadi bi trebali biti centar Milana Gudaitis (11.5 p, 8 skok. u kvalifikacijama), njegov suigrač Kuzminskas te playmaker Panathinaikosa Lekavičius.
  • Hrvatska i Litva stari su košarkaški rivali, ali je to rivalstvo od ranih devedesetih bilo poprilično jednosmjerna ulica. Hrvatska je 2016. godine na Olimpijadi prekinula veliki niz poraza od Litve na velikim natjecanjima te došla do svoje druge pobjede u službenim susretima od samostalnosti.

Hrvatska

Sastav: Bilinovac, Bogdanović, Kalajžić, Mustapić, Perić, Ramljak, Simon, Stipčević, Šarić, Zubac, Zubčić, Žižić

Izostanci: Hezonja, Bender
Litvanija

Sastav: Ulanovas, Gudaitis, Lekavičius, Zelionis, Giedraitis, Bendzius, Kuzminskas, Seibutis, Juškevičius, Gailius, Kalnietis, Kairys

Izostanci: Mačiulis, Valančiunas, Sabonis, Grigonis
Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Kvalifikacije, EP: Slovačka - Mađarska

Liga nacija donijela je iznenađujući odlazak Kozaka s izborničke pozicije Slovačke nakon što je u javnost d...

New Team
Kvalifikacije, EP: Hrvatska - Azerbejdzan

Hrvatska je nakon turbulentnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s novim izbornikom Dalićem prvo u dodatnom razigra...

New Team
Kvalifikacije, EP: Belgija - Rusija

Belgija je na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila brončanu medalju izgubivši tijesno polufinale od ...

New Team
Kvalifikacije, EP: Kazakhstan - Škotska

Kazakhstan se nije proslavio u premijernom izdanju Lige nacija, a ceh za loše rezultate u najslabijem rangu nat...