Lega A: Milano - Trento

13. 06. 2018, 11:40

Lega A: Milano - Trento

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

  • Četvrta utakmica serije završila je pobjedom Trenta od 77-74, ali konačni rezultat ne otkriva puno o utakmici. U 27. je minuti Milano imao 11 razlike no tada je uslijedio njihov veliki raspad, a Trento je sljedećih 10 minuta dobio s 31-4.
  • Na kraja je ta sekvenca koštala Milano poraza pošto se u samoj završnici nisu uspjeli vratiti, a njihov trener Pianigiani je upravo taj period označio ključnim.
  •  - Solidna partija gotovo 30 minuta u kojima smo teško zaradili prednost i onda se dogodilo nešto što se nije smjelo dogoditi. Gađali smo 0-5 na +11 što je poništilo prednost te promijenilo smjer utakmice i energiju - rekao je Simone Pianigiani.
  • Micov je predvodio Milano s 14 poena, 13 je dodao Goudelock, a još jednom je razočarao Kuzminskas koji je ubacio 4, a u finalu je na prosjeku od 5 poena. Centru Tarczewskom je tijekom susreta razbijena glava, ali bi trebao biti u potpunosti spreman za danas.
  •  - Serija je sad gusta na 2-2, ali to moramo prihvatiti. Sada počinje mini serija u kojoj su svi ishodi mogući. Moramo imati energiju za odigrati dobro pred domaćom publikom koja će nam nadam se dati poticaj - dodao je trener Milana.
  • Trento se opet dokazao kao izrazito neugodna momčad koja sa svojim fizikalijama, čvrstom obranom i enormnom energijom ima igru za playoff. Ovo je im drugo finale u dvije godine, a lani su isto dobili 2 utakmice te se sad nadaju napraviti korak više.
  • Shields je bio fantastičan s 31 poenom, zabijao je na sve moguće načine, a opet su dobre susrete odradili Sutton (13 p) i Hogue (14 p i 7 skok.) koji su bili puno bolji u dva susreta doma nego u Milanu. Trento je ponovno bio puno agresivnija momčad te su opet nagrađeni s puno većim brojem slobodnih bacanja (31-11) nakon što su 20 više izveli i trećem susretu.
  •  - Uvjereni smo da možemo igrati i ušli smo u susret s mišlju da ćemo se ovdje vratiti za šestu. Sretan sam zbog svog doprinosa, s ovim Trentom ništa nije nemoguće - poručio je nakon susreta Shields. 
  • Sad trebaju dokazati da ovaj stil igre na manji broj poena u kojem se rudari za svaki ubačaj mogu nametnuti i u Milanu gdje su utakmice dosad bile drukčije. U dvije su utakmice u Milanu primili 98 i 90 poena, a doma 65 i 74.
  •  - Ne mislim da je peta utakmica odlučujuća, ali će pobjednik sigurno imati veliku prednost. Milano će se sigurno pred svojom publikom htjeti iskupiti za dva poraza. Trebat ćemo obranu, kompaktnost i timski rad - izjavio je u najavi kapetan Trenta 'Toto' Forray. 

Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Kvalifikacije, EP: Slovačka - Mađarska

Liga nacija donijela je iznenađujući odlazak Kozaka s izborničke pozicije Slovačke nakon što je u javnost d...

New Team
Kvalifikacije, EP: Hrvatska - Azerbejdzan

Hrvatska je nakon turbulentnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s novim izbornikom Dalićem prvo u dodatnom razigra...

New Team
Kvalifikacije, EP: Belgija - Rusija

Belgija je na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila brončanu medalju izgubivši tijesno polufinale od ...

New Team
Kvalifikacije, EP: Kazakhstan - Škotska

Kazakhstan se nije proslavio u premijernom izdanju Lige nacija, a ceh za loše rezultate u najslabijem rangu nat...