SP: Island - Hrvatska

11. 01. 2019, 11:43

SP: Island - Hrvatska

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

 • Island ovdje dolazi s ambicijama prolaska grupe, nadaju se da mogu napraviti neki značajniji rezultat koji čekaju već godinama. Za to bi trebala biti ključna utakmica s Makedoncima, no s obzirom da Hrvatska više nije 'sila' koja spada u glavne favorite za medalje onda oni i ovdje 'mirišu krv'.
 • -Moje mišljenje je da je ključ uspjeha u ovom sportu igrati jaku obranu, podržati vratare, a onda ako je moguće kvalitetno izaći u tranziciju. Moramo iskoristiti naše prednosti - izjavio je Gudmundsson jasno najavivši kakav će rukomet Island ovdje igrati.
 • Nisu imali sreće sa zdravljem uoči SP, ozlijedio im se kapetan Valur Sigurdsson (za kojeg ipak imaju vrhunske alternative), no u vanjskoj liniji bez Smarasona i Karasona čeka ih dosta problema.
 • Palmarsson nije bio pravi u pripremama, na turniru u Norveškoj nije prebacio dva gola s dobrom minutažom, no ovdje će morati uzeti puno tereta na svoja leđa zajedno sa šuterom Gumundssonom, to su napadački dvije najopasnije opcije Islanda uz dobra krila.
 • -Iako momčad nije toliko iskusna i jaka koliko smo mislili da će biti, naš cilj je i dalje prolaz grupe - rekao je Gudmundsson koji ovdje ima jednu od najmlađih ekipa na turniru.
 • Island je imao dosta problema protiv 5-1 obrane Nizozemske, ako je hrvatski stožer to 'snimio' možemo očekivati tu zonu s Duvnjakom ili Cindrićem kao isturenim igračem.
 • Hrvatska nakon dugo vremena ovdje ne dolazi kao favorit za medalju, cilj je izboriti kvalifikacije za Olimpijadu i nitko ne priča o polufinalu, no primarno je proći ovu grupu s barem dva boda.
 • U pripremama se vidjelo puno problema u oba smjera, ponajprije napadački zbog bekova koji kvalitetom i formom ne mogu parirati najboljim ekipama svijeta, a izgledali su nemoćno čak i protiv skromnih sastava oslabljene Crne Gore i Italije prije tjedan dana.
 • -Ovo je jedan od zahtjevniji ždrijebova na SP za nas koje smo imali u zadnje vrijeme. Ovdje nema loše ekipe, a najvažnije je otvaranje - rekao je Stepančić koji je zadnjih godina puno puta ostajao dužan.
 • Olakotna okolnost za Hrvatsku su izostanci Islanda, obranom bi trebali tu riješiti dosta problema, nešto slično na Euru prije godinu dana kada su slomili utakmicu u drugom poluvremenu, na kraju dobili prilično uvjerljivih +7.
 • -Nije to bila laka utakmica, stalno su bili u egalu. Bez lakih golova im ide puno teže, ne smijem im davati šanse - prisjetio se Štrlek.
 • Červar je uoči utakmice skratio popis i odabrao 16 igrača za grupnu fazu, barem trenutno. Na tribini će ostati dva lijeva beka Jaganjac i Slišković ispred kojih je iznenađujuće prostor dobio naknadno pozvani Bičanić, no tu će glavnu riječ ionako voditi Duvnjak.

Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Kvalifikacije, EP: Slovačka - Mađarska

Liga nacija donijela je iznenađujući odlazak Kozaka s izborničke pozicije Slovačke nakon što je u javnost d...

New Team
Kvalifikacije, EP: Hrvatska - Azerbejdzan

Hrvatska je nakon turbulentnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s novim izbornikom Dalićem prvo u dodatnom razigra...

New Team
Kvalifikacije, EP: Belgija - Rusija

Belgija je na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila brončanu medalju izgubivši tijesno polufinale od ...

New Team
Kvalifikacije, EP: Kazakhstan - Škotska

Kazakhstan se nije proslavio u premijernom izdanju Lige nacija, a ceh za loše rezultate u najslabijem rangu nat...