Wimbledon: Nishikori - Djokovic

11. 07. 2018, 08:30

Wimbledon: Nishikori - Djokovic

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

Đoković

Svakim novim nastupom djeluje sve bolje i bolje, a samim time i optizam raste iz meča u meč.

 

- Osjećam da mi se nivo tenisa u posljednjih mjesec i pol dana primaknuo željenom cilju - ističe Đoković koji se osvrnuo na svoje dosadašnje izdanje na Wimbledonu:

 

- Sva četiri odigrana meča su bila jako, jako dobra za mene. Spreman sam fizički i psihički, nisam se previše potrošio i jako sam optimističan.

 

Za ulazak u polufinale čeka ga Nishikori, igrač kojeg je dobio u posljednjih 12 međusobnih mečeva. No respekt je i dalje prisutan:

 

- Nishikori je odličan, vrhunski igrač i već dugo je među najboljima. Imao je problema sa ozljedama, ali puno puta je pokazao da može biti kandidat za titulu na najvećim turnirima.

Nishikori

Osjetno teže je došao u četvrfinale. No dobio je svih šest produženih setova, pokazao psihološku snagu u bitnim trenucima mečeva.

 

- Nishikori je veliki borac, a to je pokazao i u današnjem meču - komentirao je Gulbis nakon poraza od Japanca koji je dodao:

 

- Samo sam pokušao ostati smiren i optimističan u ključnim trenucima meča.

Iako su se Nishikori i Đoković do sada susreli u 15 navrata, današnji meč će im biti prvi na travnatoj podlozi.

 

- Đoković na travi uvijek igra jako dobro i ponovno djeluje odlično, snažno. Biti će to veliki izazov za mene i znam da nas čeka novi "veliki rat" - zaključuje Nishikori.


Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Liga Nacija: Albanija - Škotska

Albanci su odigrali tri susreta i upisali jednu pobjedu i dva po...

New Team
Liga Nacija: Itaija - Portugal

Najveće iznenađenje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bilo je ispadanje Italije nakon razigravanja sa Švedskom. Glavnim krivcem za debakl Italije označen je iskusni ...

New Team
Liga Nacija: Turska - Švedska

Turska nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji u izjednačenoj kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom i Ukrajinom, no očito je da iskusni strateg Lucescu rad...

New Team
Liga Nacija: Srbija - Crna Gora

Utakmica susjeda Srbije i Crne Gore ključna je za rasplet skupine Lige nacija budući da bi domaćin pobjedom praktično riješio sve dileme glede prvog mjesta i promocij...