Arsenal i Tottenham zainteresovani za Juana Matu

28. 08. 2013, 09:59 - Sport

Arsene Wenger, trener Arsenala, priznao je nakon što je njegov klub osigurao plasman u Ligu prvaka da želi u svojim redovima vidjeti Juana Matu.

Arsene Wenger, trener Arsenala, priznao je nakon što je njegov klub osigurao plasman u Ligu prvaka da želi u svojim redovima vidjeti Juana Matu.

Mata nije igrao protiv Manchester Uniteda, što je samo pojačalo špekulacije da Chelsea želi da ga proda.

"Postoji zadrška među klubovima u Engleskoj kada je u pitanju prodaja igrača. To me frustrira. Da, sviđa mi se Mata", bio je jasan Wenger.

Usluge Španskog reprezentativca također želi i Tottenham, tako da se u narednih nekoliko dana može dogoditi svašta. Transfer Balea u Real je gotovo siguran, a s tim i velika količina novca na raspolaganju Spursima.

Ono što je sigurno je da je Matina pozicija u Chelseaju veoma otežana, posebno nakon što je u klub došao Braziliac Wilian.

 

(Avaz)

Vezane vijesti

New Team
Arsenal ostao bez Lacazzetea na šest tjedana

U Arsenalu su se nadali da će francuski napadač kratko vrijeme izbivati s terena, no dodatne pretrage utvrdile su težu ozljedu koljena koja će zahtijevati operaciju. 

New Team
Perišić ostaje u Interu, Arsenal kreće u lov na Brozovića

Perišić je ovog ljeta u više navrata bio spominjan kao moguće pojačanje Manchester Uniteda, ali se klubovi nisu mogli dogovoriti oko visine odštete za pr...

New Team
Lacazette u Arsenalu za 60 miliona eura

To je rekordan iznos koji je Arsenal potrošio na dovođenje nekog igrača, a jednako tako radi se o najvećem iznosu koji je klub iz Lyona uprihodio od jednog transfera.<...

New Team
Sead Kolašinac zvanično potpisao ugovor s Arsenalom

Nakon što su produžili ugovor sa trenerom Arsenom Wengerom na dvije godine, Arsenal je u svoj redove zvanično doveo i bh. reprezentativca Sead Kolašinca, dosada&...