Britanac na kladionici osvojio 17,8 miliona eura

11. 10. 2015, 00:33 - Kladionica

Jon Heywood je britanski vojnik koji je osvojio nevjerovatnih 17,8 miliona eura na kladionici betway, a prva stvar koju planira uraditi je obezbijediti najbolji medicinski tretman za svog oca.

Na online kladionici  betway, 26-godišnji Jon Heywood uplatio je 30 funti. Dobitak je ostvaren u casino igri Microgaming's Mega Moolah, na ulog od svega 25 penija.

Ovaj vojnik je multimilioner postao preko noći, nakon iznenađujućeg dobitka na kladionici betway. Prvo što planira jeste obezbijediti svom ocu medicinski tretman za transplantaciju pluća. Međutim, dio novca planira potrošiti i na kupovinu luksuznog automobila.


"Prvo ću pomoći ocu da se izliječi. Porodica je najvažnija i sav novac koji sam dobio dao bih samo da on ozdravi", poručio je Heywood.

Osim toga, sretni dobitnik također planira svojoj rodbini platiti krstarenje Mediteranom.

"Sada vozim Fiat Punto i ono što ću sigurno uraditi jeste da ću priuštiti jedan žuti Bentley Continental GT", istakao je Heywood.

Ovaj dobitak je i novi rekord kada su u pitanju novčani dobitci u online igrama na sreću. Kada se ovaj novčani dobitak pretvori u eure to iznosi 17,87 miliona eura. Dosadašnji rekordni dobitak isplaćen je u Finskoj 2013. godine i iznosio je 17,86 miliona eura.

Vezane vijesti