Modrić: Čeka nas tvrda utakmica

09. 11. 2017, 12:01 - Sport

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je da su 'udarci i provokacije sastavni deo sporta', ali da na njih ne sme da reaguje tokom utakmice baraža za Svetsko prvenstvi protiv Grčke.

Hrvatska će u četvrtak dočekati Grčku u prvoj utakmici, a savezi dvaju zemalja su se prethodno dgogovorili da neće biti gostujućih navijača na mečevima.

"Čeka nas tvrda, teška i borbena utakmica. Najvažnije je da budemo mirni, da ne srljamo, da budemo strpljivi kao što smo bili u Ukrajini. Stvorićemo šanse i tada moramo biti koncentrisani. Bili bismo najsrećniji dobrom partijom i pobedom bez primljenog gola. Utakmice protiv Grčke obično završavaju s malo pogodaka i nadam se da ćemo ih mi postići igrajući svoju igru", kazao je kapetan Modrić i dodao:

"Uvek je jednostavnije igrati utakmice u kojima rival želi da se nadigrava. Protiv ovakvih ekipa moramo igrati brzo i stvarati višak u igri jedan na jedan. Udarci i provokacije su sastavni deo fudbala, ne smem dopustiti da me te stvari izbace iz ritma."

Upitan koji su najveći aduti grčke reprezentacije, kapiten Vatrenih je odgovorio:

"Ne bih izdvajao grčke pojedince jer su kompaktni kao ekipa. Imaju igrače iz dobrih europskih klubova, što je dokaz koliko su kvalitetna reprezentacija. Na neke ćemo sigurno obratiti posebnu pažnju."

Do srede uveče bilo je prodato 28.500 ulaznica, a kapacitet stadiona za predstojeću utakmicu iznosi 32.400 gledatelja.

"Svaka utakmica za Hrvatsku nosi određen pritisak, ali neće nas sputati. Atmosfera je dobra, kao i uvek, razgovaramo svaki dan o Grcima i spremni smo. U igri je plasman na Svetsko prvenstvo i verujem da ćemo odigrati pravu utakmicu. Imaćemo podršku s tribina, to nam je dodatni motiv", zaključio je Modrić.

Meč na Maksimiru zakazan je za 20:45,

Sportklub

Vezane vijesti