Modrić u januaru pred sudom

18. 12. 2017, 16:39 - Sport

Vezistu Real Madrida Luku Modrića u januaru očekuje suđenje za utaju 870.728 evra poreza u Španiji. Hrvatski reprezentativac i njegova supruga biće saslušani početkom janura, a slučaj je dodeljen sudiji koji je zbog iste optužbe sudio i Modrićevom saigraču Marselu.

Iako Modrić briljira na terenu, kad nije u kopačkama ima sve više problema, pa je sve češće na sudu. Prvo je bio svedok u slučaju Zdravka Mamića i njegovo svedočenje podiglo je mnogo prašine, a u januaru će on biti taj koji je na optuženičkoj klupi.

Špansko državno tužilaštvo tvrdi da je bračni par Modrić osnivanjem firme u Luksemburgu prevario poresku upravu za skoro milion evra. Kompanija je bila posrednik u sklapanju ugovora o pravima na komercijalno korišćenje Modrićevog lika sa brendovima poput Najka i Nivee.

Prema španskim zakonima, porez na prihode od reklama je 30 odsto, a u Luksemburgu samo jedan.

Slučaj vodi sudija Gonzalo Salgad koji je sudio i Modrićevom saigraču Marselu. Brazilac je optužen za 490.917 evra duga prema državi, naloženo mu je da uplati iznos uz kamate, ali do danas u državnu kasu sa Marselovog računa nije uplaćen ni evro.

Sportklub

Vezane vijesti