NBA: Počeo lov na veterane, Johnson prelazi u Rocketse

11. 02. 2018, 11:50 - Transferi

Joe Johnson je sve dogovorio s Houston Rocketsima za koje će potpisati nakon što finalizira otkup ugovora sa Sacramento Kingsima.

Johnson je završio u Kingsima posljednjeg dana prijelaznog roka u velikoj razmjeni u kojoj su sudjelovali i Cleveland Cavsi, te Utah Jazz. Veteranski bek protekle dvije sezone igrao je za Jazz, lani je posebno bio važan u doigravanju. 

Nakon što je završio prijelazni rok, krenuo je period u kojem veterani pregovaraju o otkupu ugovora s klubovima koji ih više ne žele s namjerom da pronađu angažman u playoff momčadima. Johnson je očekivano bio tražen, čak se spominjao mogući odlazak u Golden State, no Rocketsi su bili brži, Johnson će biti važno pojačanje za klupu trenutno drugoplasirane momčadi Zapadne konferencije.

Derrick Rose, koji je u istoj razmjeni završio u Utahu, već je riješio otkup ugovora, a javile su se dvije momčadi koje bi ga željele vidjeti u svojim redovima, Minnesota i Washington. Wolvesi se čine kao prirodan izbor obzirom na povezanost s Tomom Thibodeauom koji ga je vodio u Bullsima početkom ovog desetljeća, a Wizardsi ga žele dovesti kao zamjenu za Johna Walla. Rose bi trenutno dobio kvalitetnu minutažu u Wizardsima obzirom da Walla neće biti na parketu do kraja ožujka.

Sportklub

Vezane vijesti