Pokrenuta istraga o namještanju meča između B tima Barcelone i Eldensea

04. 04. 2017, 08:58 - Kladionica

Eldense - Barcelona B Eldense - Barcelona B

U nedjelju je B tim Barcelone s nevjerovatnih 12:0 pobijedio ekipu Eldensea u okviru treće španske lige, a španska policija pokrenula je istragu o skandalu namještanja tog rezultata, javlja Anadolu Agency (AA).

Porazom je tim Eldensea izgubio i teoretske šanse za opstanak u trećoj španskoj ligi, a uprava tog kluba je donijela odluku o prekidu svih aktivnosti prvog tima sve dok se ne rasvijetli slučaj u kojem je nekoliko igrača osumnjičeno da su prodali utakmicu.

Predsjednik Eldensea David Aguilar je za španske medije izjavio kako je nadležnim organima fudbalskog saveza i policije podnio prijavu protiv nekoliko igrača svog tima koje tereti za namještanje rezultata.

"Iza svega je moguće da stoji i italijanska firma sa kojom smo prekinuli sponzorski ugovor. Tokom meča su viđene nesvakidašnje stvari. Fudbaleri su bili bezvoljni i nisu pokazivali želju za igrom. Samo jedan žuti karton je viđen", kazao je Aguilar.

Fudbaler Eldensea Said je za katalonski radio RAC1 kazao kako su u skandal namještanja rezultata umiješana četiri fudbalera, ali da zbog prijetnji koje dobija u ovoj fazi istrage ne smije govoriti o imenima. Dodao je da je i trener upoznat sa tim slučajem.

Ističući kako je svega nekoliko minuta prije meča saznao da će igrati u prvoj postavi, Said je kazao kako je prvo poluvrijeme bilo sramotno za tim i kako je odbio izaći na teren u drugom poluvremenu jer mu je bilo jasno da se radi o nekom sumnjivom poslu.

Vezane vijesti

New Team
Švedska u šoku, utakmica otkazana zbog pokušaja namještanja

"Ovo je ozbiljan napad na švedski nogomet. Nikada, nikada nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi," kazao je glavni tajnik Švedskog nogometnog s...

New Team
Japanski teniser doživotno suspendovan zbog namještanja

Mitsuhashi, koji je najbolji renking karijere imao 2009. kada je bio 295. teniser svijeta, kažnjen je i sa 50,000 dolara.  Istragom Jedinice teniskog integriteta...

New Team
Pokušaj namještanje meča Olimpica i Metalleghea

"Saslušaj me. Znači, ne moraš sad ti..., samo laganini idi na centaršut, tako da ti imaš cenera". Ovako je golman i kapiten prvo...

New Team
Pokrenuta istraga o namještanju meča između B tima Barcelone i Eldensea

Porazom je tim Eldensea izgubio i teoretske šanse za opstanak u trećoj španskoj ligi, a uprava tog kluba je donijela odluku o prekidu svih aktivnosti prvog tima s...