Presuda: Mutu dužan Chelseaju 17 milijuna eura

03. 10. 2018, 11:25 - Sport

Mutu Mutu

Rumunjski nogometaš Adrian Mutu mora platiti odštetu jer je u listopadu 2004. godine bio pozitivan na kokain na doping testu.

Adrian Mutu 2003. godine je iz Parme za 17 milijuna eura prešao u Chelsea.. Na 27 odigranih utakmica tijekom prve sezone Mutu je postigao šest golova, ali igrač i klub se nisu razišli prijateljski.

Na Stamford Bridge smatraju da je Rumunj prekršio ugovor kada je pao na doping testu. Prvo su ga suspendirali, a zatim je dobio i otkaz.

U ljeto 2005. Mutu je potpisao za Juventus, no u Chelseaju nisu odustali od Mutua i njegovog slučaja s kokainom. Naime, tužili su ga FIFA-i te tražili da im plati 17 milijuna eura, onaj iznos koji su oni platili Parmi za njegove usluge.

Do 2008. čekalo se na presudu, a FIFA je tada odlučila da je igrač dužan isplatiti klubu traženu sumu novca.

Deset godina trajao je postupak po žalbi koju je Mutu uložio Sudu za ljudska prava koji je potvrdio presudu koju je donijela FIFA.

Sportklub

Tagovi: mutu, Chelsea,

Vezane vijesti

New Team
Umirovio se bivši nogometaš Liverpoola i Chelsea

Cole je odigrao 716 profesionalnih utakmica i postigao 124 gola za osam klubova. Izvan Engleske igrao je samo jedno kr...

New Team
Presuda: Mutu dužan Chelseaju 17 milijuna eura

Adrian Mutu 2003. godine je iz Parme za 17 milijuna eura prešao u Chelsea.. Na 27 odigranih utakmica tijekom pr...

New Team
'Hazard ostaje, nije mi rekao da ide'

Britanski i španjolski mediji već tjednima povezuju Hazarda s madridskim Realom, kojem su Plavci već prodali Curtoisa. Sâm belgijski nogometaš je nako...

New Team
Willian: Otišao bih da je Conte ostao, sad sam tu

Ostanak brzonogog Brazilca u Chelseaju bio je upitan od starta prijelaznog roka. Nekoliko klubova je pokazalo zanimanj...