Presuda: Mutu dužan Chelseaju 17 milijuna eura

03. 10. 2018, 11:25 - Sport

Mutu Mutu

Rumunjski nogometaš Adrian Mutu mora platiti odštetu jer je u listopadu 2004. godine bio pozitivan na kokain na doping testu.

Adrian Mutu 2003. godine je iz Parme za 17 milijuna eura prešao u Chelsea.. Na 27 odigranih utakmica tijekom prve sezone Mutu je postigao šest golova, ali igrač i klub se nisu razišli prijateljski.

Na Stamford Bridge smatraju da je Rumunj prekršio ugovor kada je pao na doping testu. Prvo su ga suspendirali, a zatim je dobio i otkaz.

U ljeto 2005. Mutu je potpisao za Juventus, no u Chelseaju nisu odustali od Mutua i njegovog slučaja s kokainom. Naime, tužili su ga FIFA-i te tražili da im plati 17 milijuna eura, onaj iznos koji su oni platili Parmi za njegove usluge.

Do 2008. čekalo se na presudu, a FIFA je tada odlučila da je igrač dužan isplatiti klubu traženu sumu novca.

Deset godina trajao je postupak po žalbi koju je Mutu uložio Sudu za ljudska prava koji je potvrdio presudu koju je donijela FIFA.

Sportklub

Tagovi: mutu, Chelsea,

Vezane vijesti

New Team
Stigla službena potvrda Higuainova transfera

Higuain je član Juventusa, ali je ljetos otišao na jednogodišnju posudbu u Milan. No, ta je posudba u s...

New Team
Transferi: Chelsea izvisio, PSG doveo veliko pojačanje

24-godišnji nogometaš bi sljedećih dana trebao potpisati ugovor na četiri i pol godine sa ‚Svecima‘, nakon što prođe liječničke preglede....

New Team
Higuain došao na svoje, prelazi u diva iz Premier lige!

Na San Siro je ovog ljeta došao kao posuđen igrač s pravom otkupa. Milan se obvezao platiti Juventusu za jednogodišnju posudbu 18 milijuna eura, ali sada, s obzi...

New Team
Gattuso: Higuain je odabrao, želi u Chelsea

Milan se  plasirao u četvrtfinale Kupa Italije, ali poslije utakmice više se pričalo o budućnosti Higuaina, koji je prošlog ljeta stigao na...