Real udvostručio plaću jednom od najboljih trenera u povijesti kluba

12. 08. 2017, 12:16 - Sport

POBJEDOM nad Manchester Unitedom (2:1) u Skoplju prije tri dana osvojio je europski Superkup, već šesti trofej u samo godinu i pol koliko je trener Reala.

Florentino Perez odmah je četvrtog najtrofejnijeg trenera u povijesti kluba vezao novim, trogodišnjim ugovorom. Real se želi osigurati za budućnost, pa ovaj potpis dolazi samo dan nakon što je Isco svoj stavio na novi, četverogodišnji ugovor s prvakom Španjolske i Europe.

 
Madridski As otkriva da je dugo najavljivani ugovor, oko kojeg su Zidane i Perez pregovarali mjesecima, konačno potpisan sinoć, ali da Real čeka sa službenom objavom. 

Ovaj ugovor smatra se velikom Zidaneovom pobjedom, jer Perez mu je dugo nudio dvogodišnji, ali je na kraju pristao na godinu dana dulji ugovor. Naravno, nigdje ugovor i njegovo trajanje ne znači manje nego u trenerskom poslu, ali Zidaneu je ovo i formalni dokaz da Real na njega računa dugoročno.

Osim emotivne, Zidane dobiva i ogromnu materijalnu zadovoljštinu. Do sada je zarađivao 4.35 milijuna eura godišnje, a novim ugovorom plaća mu se podiže na 8 milijuna eura.
 
Kada je u siječnju 2016. naslijedio smijenjenog Rafu Beniteza, Zidane je smatran riskantnim odabirom, jer nikada do tada nije samostalno vodio vrhunsku momčad. Ali, u samo 18 mjeseci osvojio je dvije Lige prvaka, dva europska Superkupa, klupsko SP i La Ligu i tako postao četvrti najtrofejniji trener u 115 godina kluba.

Index

Vezane vijesti