Sampaoli: Borit ću se da ostanem izbornik!

30. 06. 2018, 08:47 - Sport

Sampaoli Sampaoli

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli odgovarao je na neugodna pitanja ususret utakmici osmine finala protiv Francuske...

- Sanjam da Argentina igra sa strašću, ali i da dominira posjedom. Ako ne možemo kontrolirati loptu, tada utakmica postaje fizički zahtjevnija, a to nam nikako ne bi odgovaralo. Jaka snaga Francuske je sposobnost brzog osvajanja lopte te brzina njihovih napadača - izjavio je Sampaoli.

Argentinski izbornik svjestan je kako će se Francuska usredotočiti na zaustavljanje najboljeg igrača njegove momčadi Lionela Messija.

- Siguran sam kako Francuska ima plan kako zaustaviti Messija, on je najbolji igrač na svijetu, ali mi imamo još igrača koji bi Francuzima mogli stvoriti probleme.

Na pitanje hoće li u slučaju poraza od Francuske odstupiti s mjesta argentinskog izbornika Sampaoli je odgovorio:

- Imam ugovor i vrlo sam zadovoljan svojim poslom i borit ću se da ostanem na njemu što je duže moguće.

Nakon uvjerljivog poraza od Hrvatske u drugom kolu grupne faze pojavile su se informacije da su Messi i Javier Mascherano preuzeli kontrolu nad momčadi te da su oni odlučili o početnoj postavi protiv Nigerije.

U jednom trenutku te utakmice u kadru se moglo naslutiti da je Sampaoli pitao Messija smije li u igru uvesti Aguera!

Novinari su ovom prilikom Sampaolija podsjetili na taj detalj iz završnice susreta.

- Sjećam se tog trenutka, ali sve što kažem igračima je povjerljiva informacija. Nije ono što ste mislili. Razmatrali smo situaciju i ja sam mu predstavio našu strategiju - rekao je Sampaoli.

Argentina je golom Markosa Roja pobijedila Nigeriju 2:1 i u subotu u 16 sati u Kazanju će se igrati s Francuskom u sklopu osmine finala.

Sportklub

Tagovi: sampaoli, Argentina, wc,

Vezane vijesti

New Team
Rafa će biti sretan, Newcastle srušio transfer rekord!

Newcaslte je dosad za jednog igrača najviše izdvojio kad je kupovao Michaela Owena od Reala. Tada je potro&sca...

New Team
Bivši izbornik Argentine na čekanju u Istanbulu

Jorge Sampaoli je bez posla otkako je dobio otkaz u Argentini. Sampaoli je razočarao kao izbornik jedne od reprezentacija koje su uoči Svjetskog prvenstva važile za najvećeg...

New Team
Deschamps vjeruje da Francuska može ukrotiti Messija

"Messi je Messi, pa on je postigao 65 golova u 127 utakmica za reprezentaciju. Nadamo se kako ćemo ga limitirati iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi...

New Team
Sampaoli: Borit ću se da ostanem izbornik!

- Sanjam da Argentina igra sa strašću, ali i da dominira posjedom. Ako ne možemo kontrolirati loptu, tada utakmica postaje fizički zahtjevnija, a to nam nikako ne bi o...