Engleska - Austrija

02. 06. 2021, 10:55

Engleska - Austrija

Engleska dolazi u ovaj prijateljski susret s velikim očekivanjima, jer su pobijedili u sva tri odigrana meča ove godine, pobjeđujući protiv San Marina, Albanije i Poljske u kampanji za Svjetsko prvenstvo, te su zasluženo na čelu te grupe kvalifikacija za SP.

Njihov najveći izazov do sada u kampanji bio je protiv Poljske, ali pokazali su veliku ukupnu stabilnost i vjerovatno su zaslužili uvjerljiviju pobjedu od tijesnih 2:1 u Londonu. 

Iako ovaj meč nema natjecateljski potpis, može se koristiti kao referenca za njihov trenutni oblik za predstojeći EURO, tako da će definitivno Englezi ovaj ozbiljno shvatiti.

Defanzivaci Dier (45/3, Tottenham), Keane (12/1, Everton), veznjak Winks (10/1, Tottenham) i napadač Abraham (6/1, Chelsea) ovog puta neće biti dio ekipe, sa ovaj put još par neizvjesnih igrača.

Gostujuća Austrija također sudjeluje na ovom dugo očekivanom turniru i potrudit će se da ne bude guranja, jer su pobjedili na osam od svojih deset prethodnih prijateljskih susreta, a izgubili su dva. 

Njihov nastup u kvalifikacijskoj kampanji za Svjetski kup ove godine u martu bio je barem osrednji, imali su jednu pobjedu, neriješen rezultat i jedan poraz do sada u kampanji, a nisu bili toliko konkurentni protiv malo težih protivnika. 

Kao što je spomenuto, njihovi nastupi u prijateljskim utakmicama daju im nadu, ali prosuđujući ono što slijedi, ne bih ovo okarakterizirao kao prijateljsku i bezbrižnu utakmicu.

Gostima nedostaju defanzivci Trauner (5/1, LASK), Wober (6/0, Salzburg), veznjaci Rantfl (6/0, LASK), Jantscher (23/1, Sturm) i Žulj (11/0, Goztepe) za ovaj susret.

 

 


Ostale analize

New Team
Finska - Rusija

Finska je prošlog petka uspjela zabilježiti povijesnu pobjedu protiv Danske u Kopenhagenu, ali nogomet je ovdje došao na drugo mjesto, jer smo svjedočili istinsk...

New Team
Kolumbija - Argentina

Kolumbija je dobro obavila svoj posao u posljednjem susretu na putu za Peru kada su bili prilično uvjerljivi svojom pobjedom od 0:3.  Poveli su u 40. minuti i is...

New Team
Engleska - Austrija

Engleska dolazi u ovaj prijateljski susret s velikim očekivanjima, jer su pobijedili u sva tri odigrana meča ove godine, pobjeđujući protiv San Marina, Albanije i Poljs...

New Team
Poljska - Rusija

Poljska se trenutno priprema za sudjelovanje na njihovom četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu, očajnički želeći poboljšati omjer pobjeda i poraza, jer su u poslje...