Euroliga: Barcelona - Panathinaikos

11. 01. 2019, 11:42

Euroliga: Barcelona - Panathinaikos

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

  • Barcelona je u srijedu u gostima dobila Milano, jednog od konkurenata u borbi za doigravanje. Letjeli su na krilima svog napada (90-85), kao i u prošlom nastupu kad su Darušafaki ukrcali 97 poena.
  • Ovakve su napadačke partije povezane s buđenjem Huertela koji je nakon 18 poena Darušafaki, protiv Milana imao 21 i 6 dodavanja. S dobrom je formom nastavio i Seraphin koji izgleda preporođeno, a sa 16 poena i četvrtu je utakmicu u nizu bio dvocifren. U 11 utakmica Eurolige prije toga samo je jednom uspio prebaciti 10.
  • Njegova se dobra forma poklopila i s timskom pošto je serija pobjeda u Euroligi četiri. Ostavili su tako iza tebe užasan period od 10. do 13. kola u kojem su izgubili četiri zaredom te nisu uspjeli prebaciti 67 poena. Sada se nalaze na šestom mjestu s omjerom od 10-7 te su na dobrom putu da se vrate u playoff nakon dvije sezone izbivanja.
  • Već su ranije ove sezone imali dužu seriju pobjeda u ovom natjecanju, tada je ona došla do broja 5, ali nisu imali niti jedan trijumf protiv neke od vodećih momčadi kao kad su prije 3 kola dobili Efes (12-6).
  •  - Pobijedili su nas ranije i imaju motivaciju da ostvare 2-0. Ključ će biti kako ćemo igrati obranu jer su oni odlični u tranziciji. Očekujemo protivnika s puno energije - rekao je Svetislav Pešić, trener Barce. 
  • Panathinaikos je u svojoj prvoj utakmici tjedna ostvario važnu pobjedu protiv Bayerna, jednog od konkurenata za playoff. Slavili su sa 77-67, a Papapetrou je ubacio 18 poena. To mu je bio najbolji učinak u karijeri u Euroligi, a nadmašio je 17 poena koliko je zabio u 15. kolu protiv CSKA, isto pod ravnanjem Ricka Pitina.
  • Pobjedom se Panathinaikos ubacio u društvo od tri tima koja od 7. do 9. mjesta imaju omjere od 8-9, a tu još Milano i Bayern.
  • Velik su im problem igre u gostima gdje su izgubili pet u nizu, a jedinu pobjedu u čitavoj sezoni vani imaju protiv Budućnosti, jedne od dvije najgore ekipe natjecanja. Barcelona na domaćem parketu dopušta najmanje poena protivnicima od svih ekipa (70.6), a Panathinaikos vani zabija najmanje od svih, 70.1 poena po susretu.
  • U prvoj je utakmici Panathinaikos slavio sa 76-70, a predvodio ih je Thomas s 14 poena. Igrali su tada i trenutno ozljeđeni Langford i Antetokounmpo.

Barcelona

Postava nije poznata.

Nema izostanaka.
Panathinaikos

Postava nije poznata.

Izostanci: Langford, Antetokounmpo, Kilpatrick
Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Copa America: Katar - Argentina

Premda se moglo glasno osluhnuti kako Katar po ničemu, pa tako ni kvalitetom, ne pripada Copa Americi, pobjednici Azijskog kupa su barem na samom travnjaku ostavili pot...

New Team
EP U21: Danska - Srbija

Danska je U21 Europsko prvenstvo otvorila porazom od favorizirane Njemačke, no nakon toga Frederiksenova je momčad pobjedom nad Austrijom sačuvala nadu u mogućnost plasmana ...

New Team
Copa America: Kolumbija - Peru

Kolumbijski nogometaši kompletan su posao u skupini B napravili u 180 minuta. Pobijedili su Argentinu 2-0 i Katar 1-0 čime su osigurali ne samo četvrtfinale, ve...

New Team
BBL: Bayern M - Alba B

I druga utakmica serija donijela je sličan scenarij kao prva, ponovno je bilo poprilično tijesno (82-77), a Bayern je opet protivnika uspio zadržati znatno ispod njih...