Fulham - Cardiff

30. 07. 2020, 10:16

Fulham - Cardiff

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

Fulham je, iako igra bez svog najboljeg strijelca Mitrovića, prošlog ponedjeljka navečer u Cardiffu napravio veliki korak ka velikom finalu. Zahvaljujući golovima Onomaha i Kebanona u drugom poluvremenu, pokazali su se efikasnijim u napadu. 

Posebno su izgledali prijeteće nakon što su domaći morali više riskirati nakon primljenog gola početkom drugog poluvremena. Sada nisu u situaciji da moraju pobijediti, ali s obzirom na njihovu efikasnost, ovo bi im moglo ispasti još lakše jer Cardiff mora mnogo više riskirati.

I dalje su bez napadača Cavaleiro (43/6), dok važni napadač Mitrović (40/26) ostaje neizvjestan i možda neće riskirati sa njim ako im ne bude potrebno.

Cardiff će u ovom meču zaista biti teško odgovoriti na takmičarski način, poslije domaćeg poraza od 2:0 protiv Fulhama u prvoj utakmici. Oni su u prvom poluvremenu izgledali dobro preko kontri jer je bilo očigledno da su gosti više kontrolirali loptu. 

Međutim, nakon što je započela druga, gosti iz Londona su se oštrije pojavili s loptom na nogama, dok su domaćini izgledali prilično ograničeno i nisu gotovo ništa učinili u napadu.

Gostima nedostaje napadač Vassell (2/1), plus napadač Glatzel (31/7) ostaje neizvjestan zbog povrede u prethodnoj utakmici.

Fulham u ovaj meč ulazi s vrlo lijepom pozadinom iz prethodnog susreta. Cardiff je u situaciji da mora pobjeđivati ​​i prije ili kasnije morat će ići na sve ili ništa u svom pokušaju da nadoknade deficit iz prvog dijela. To je vrlo opasan stil igre, a Fulham je više nego sposoban kazniti izloženog protivnika.


Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Copenhagen - Basaksehir

FC Kopenhagen je ove sezone uglavnom razočarao, jer tim prošlog mjeseca nije uspio steći titulu u Superligi. Jedno vrijeme bila je to utrka, međutim Midtjylland je u d...

New Team
Odd - Rosenborg

Odd je rutinski savladao Mjondalenu prošle srijede uvečer sa 0:2 u gostima. Oni su u ovom meču bili bolja momčad, najviše zbog toga što su od 33. mi...

New Team
Milan - Cagliari

Rossoneri u ovaj meč ulaze u, može se reći, pozitivnom raspoloženju, jer imaju jedanaest utakmica u Seriji A bez negativnog rezultata. Prošle srijede uvečer su oprav...

New Team
Fulham - Cardiff

Fulham je, iako igra bez svog najboljeg strijelca Mitrovića, prošlog ponedjeljka navečer u Cardiffu napravio veliki korak ka velikom finalu. Zahvaljujući golovima...