Kolumbija - Argentina

08. 06. 2021, 10:37

Kolumbija - Argentina

Kolumbija je dobro obavila svoj posao u posljednjem susretu na putu za Peru kada su bili prilično uvjerljivi svojom pobjedom od 0:3. 

Poveli su u 40. minuti i iskoristili brojčanu prednost na terenu stečenu neposredno prije poluvremena kako bi povisili na 0:3 nakon pedeset pet minuta igre. Iako je i Kolumbija od 59. godine imala igrača manje, nisu imali previše problema u održavanju rezultata, tako da je rezultat ostao nepromijenjen. 

Kolumbijci su trenutno na 6. mjestu i dijele isti iznos bodova kao i Urugvaj, što je jedno mjesto više na ljestvici.

Domaćima će nedostajati defanzivac Munoz (1/0, Genk), Murillo (32/1, Celta), Fabra (22/1, Boca Juniors), veznjaci Rodriguez (80/23, Everton), Quintero (23/3, Shenzen) i napadač Morelos (10/1, Rangers) u odnosu na prethodne pozive.

Imajući tri pobjede i dva remija od početka kampanje, Argentina se trenutno nalazi na 2. mjestu ljestvice, s četiri boda manjka u odnosu na lidere iz Brazila. 

Prošli put su napravili neuspjeh kod kuće protiv autsajdera iz Čilea kada su izvukli samo bod u neriješenom rezultatu 1:1, nedovoljno koncentrirani da iskoriste nekoliko pristojnih prilika, posebno tijekom drugog dijela. 

Domaćini su poveli iz penala u 23. nad Mesijem, ali samo da bi trinaest minuta kasnije priznali izjednačenje. Kao što je prethodno spomenuto, njihov nastup u drugom dijelu bio je znatno bolji, ali nažalost bez ikakvog uspjeha u ponovnom preokretu rezultata u svoju korist.

Gostima nedostaju veznjaci Pereyra (19/2, Udinese), Salvio (14/0, Boca Juniors), napadači Alario (9/3, Leverkusen) i Dybala (29/2, Juventus) u odnosu na prethodne prozivke.

Realno gledajući, sve u vezi s ovim susretom govori da predstoji prilično teška utakmica. Argentina zasad radi pristojan posao, ali u gotovo svakom susretu nismo bili svjedoci pretjerano sigurne igre. Svakako, Kolumbija ovdje ima što ponuditi.  Da zaključimo, njihov dosadašnji nastup u kampanji mogao bi biti mnogo bolji, posebno u napadu, pa je odabir malog broja golova trenutno najbolji izbor.


Ostale analize

New Team
Finska - Rusija

Finska je prošlog petka uspjela zabilježiti povijesnu pobjedu protiv Danske u Kopenhagenu, ali nogomet je ovdje došao na drugo mjesto, jer smo svjedočili istinsk...

New Team
Kolumbija - Argentina

Kolumbija je dobro obavila svoj posao u posljednjem susretu na putu za Peru kada su bili prilično uvjerljivi svojom pobjedom od 0:3.  Poveli su u 40. minuti i is...

New Team
Engleska - Austrija

Engleska dolazi u ovaj prijateljski susret s velikim očekivanjima, jer su pobijedili u sva tri odigrana meča ove godine, pobjeđujući protiv San Marina, Albanije i Poljs...

New Team
Poljska - Rusija

Poljska se trenutno priprema za sudjelovanje na njihovom četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu, očajnički želeći poboljšati omjer pobjeda i poraza, jer su u poslje...