Norveška - Srbija

08. 10. 2020, 12:39

Norveška - Srbija

Norvežani su prilično pristojno odradili posao u kvalifikacijama za Euro, međutim izvučeni zajedno sa Španjolskom, Švedskom i Rumunjskom - treća pozicija za njih je postala stvarnost. 

Ipak, sa samo jednim porazom tijekom deset utakmica ostavili su pristojan dojam i prilično zasluženo dobili kartu za doigravanje putem UEFA Lige nacija. 

Što se tiče novog izdanja UEFA Lige nacija, oni su izgubili kod kuće od Austrije 1:2 početkom rujna, ali su se vratili s mnogo učinkovitijim i solidnijim učinkom pobjedom 1:5 u Sjevernoj Irskoj tri dana kasnije . Nema sumnje da je u slučaju ponavljanja tako učinkovite izvedbe njihov prolazak ovaj put sasvim vjerojatan.

Vratar Nyland (28/0, Aston Villa), branič Nordtveit (52/2, Hoffenheim), veznjak Moller Daehli (23/1, Genk) nisu pozvani za ovaj duel u odnosu na prethodnih nekoliko poziva.

Budući da je bila u grupi zajedno s Ukrajinom i Portugalom koji je u formi, Srbija bez impulsa nije imala puno šansi da se izravno plasira na Euro, jer je na kraju završila treća s tri boda manje od portugalske strane. 

S druge strane, ostavili su Luksemburg i Litvu iza kojih su zacementirani na trećem mjestu u toj skupini. Što se tiče novog izdanja UEFA-ine Lige nacija, započeli su porazom od Rusije 3:1 u Moskvi, unatoč tome što su neko vrijeme lijepo djelovali na terenu - ali još jednom su dokazali da se ne ističu kao pravi tim. 

U drugom kolu uzeli su bod u domaćoj utakmici bez golova protiv Turske, iako su od 49. minute imali igrača manje, nezanimljiva utakmica u kojoj Turci u drugom poluvremenu nisu uspjeli iskoristiti prednost igrača više u svoju korist.

Veznjak Matić (48/2, Manchester United) vjerojatno je jedini uočljiv nedostatak u usporedbi s prethodnih nekoliko poziva, budući da se vjerojatno povukao iz reprezentacije.

 

 


Ostale analize

New Team
Wolverhampton - Newcastle

Wolverhampton se vratio na pravi put u Premier ligi, jer iza sebe imaju dvije uzastopne pobjede. Prošli ponedjeljak navečer pobijedili su novopridošli L...

New Team
Manchester Utd. - Chelsea

Manchester United iznenadio je prošlog utorka navečer kada je uzeo sva tri boda u otvaranju Lige prvaka nakon pobjede od 1:2 u gostima kod PSG-a.  Poveli ...

New Team
Bayern M. - Atletico M.

Bayern iz Münchena dosad ima gotovo savršen skor, jer je u drugom kolu protiv Hoffenheima napravio samo jedan neuspjeh kada je pretrpio poraz 4:1. U posljednjem susr...

New Team
Zenit - Club Brugge

Zenit u ovo prvo kolo grupne faze Lige prvaka ulazi dobro motiviran, jer igraju sasvim dobro kod kuće u Premier ligi. Pozicionirani na vodećem mjestu i ne znaju za n...