Poljska - Rusija

01. 06. 2021, 10:20

Poljska - Rusija

Poljska se trenutno priprema za sudjelovanje na njihovom četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu, očajnički želeći poboljšati omjer pobjeda i poraza, jer su u posljednjih pet međunarodnih susreta uspjeli pobijediti samo jednom. 

Uspjeli su biti konkurentni do određene razine protiv favorizirane Engleske posljednji put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo još u ožujku, ali ipak su pretrpjeli poraz od 2:1 u Londonu. 

Međutim, Orlovi su sigurniji na svom terenu i više su nego sposobni biti opasni protiv bilo koje nacije u Europi.

Poljskoj će ekipi nedostajati branič Reca (14/0, Crotone), Walukiewicz (3/0, Cagliari), veznjaci Grosicki (83/17, West Brom), Szymanski (11/1, Dynamo Moskva) i napadač Piatek (18 / 8, Hertha) u usporedbi s prethodnim pozivima.

Za Ruse će to biti peta kampanja zaredom na Europskom prvenstvu, ali poput svojih protivnika nastoje poboljšati svoj međunarodni nastup, jer trenutno imaju samo dvije pobjede u posljednjih devet utakmica. 

Posljednji su put sastavljeni u kvalifikacijama za Svjetski kup još u ožujku kada dolaze s iznenađujućim porazom na gostovanju Slovačkoj rezultatom 2:1. 

Realno gledajući, Rusija ima velik potencijal i teško je očekivati da oni neće biti opasni u predstojećem susretu.

Rusima će nedostajati vratar Guilherme (16/0, Lokomotiv Moskva), braniči Smolnikov (30/0, Krasnodar), Neustadter (13/1, Dinamo Moskva), Kutepov (13/0, Spartak Moskva) i veznjak Ahmetov (8 / 0, CSKA Moskva) u usporedbi s prethodnim pozivima.

Ove dvije nacije imaju sve razloge da pristupe ovom sukobu bez ikakvog oklijevanja, jer osim njihovog napadnog potencijala, postoji određena doza rivalstva koja seže još u prošlost.  Kao što je spomenuto, Poljska je dobra kod kuće, ali Rusi su više nego sposobni odgovoriti u slučaju primljenog gola, pa bi bilo uistinu iznenađujuće ako jedna ekipa završi utakmicu bez postignutog gola.


Ostale analize

New Team
Finska - Rusija

Finska je prošlog petka uspjela zabilježiti povijesnu pobjedu protiv Danske u Kopenhagenu, ali nogomet je ovdje došao na drugo mjesto, jer smo svjedočili istinsk...

New Team
Kolumbija - Argentina

Kolumbija je dobro obavila svoj posao u posljednjem susretu na putu za Peru kada su bili prilično uvjerljivi svojom pobjedom od 0:3.  Poveli su u 40. minuti i is...

New Team
Engleska - Austrija

Engleska dolazi u ovaj prijateljski susret s velikim očekivanjima, jer su pobijedili u sva tri odigrana meča ove godine, pobjeđujući protiv San Marina, Albanije i Poljs...

New Team
Poljska - Rusija

Poljska se trenutno priprema za sudjelovanje na njihovom četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu, očajnički želeći poboljšati omjer pobjeda i poraza, jer su u poslje...