Silkeborg - Sonderjyske

19. 07. 2021, 11:05

Silkeborg - Sonderjyske

Silkeborg je novi član najjače lige u Danskoj, jer su u prošloj sezoni ispunili svoj cilj, i ove sezone će nastojati biti što je moguće više konkurentniji u Superligi.

Budući da je njihova sezona u 1. diviziji (druga liga) završena u maju ove godine, odigrali su nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica i ostavili su dobar utisak, jer su odnijeli dvije pobjede, pretrpjeli jedan poraz i došli s jednim neriješenim rezultatom. 

Realno gledajući, imaju sve što je potrebno da bi bili konkurentni na određenom nivou u Superligi, jer bi njihove ofanzivne sposobnosti trebale biti nešto na što treba obratiti pažnju.

Centralni bek Felix testiran je pozitivno, dok bi domaćinima trebali nedostajati i napadač Helenius, veznjak Thordarson i lijevi bek Massop.

Sonderjyske je prošlu sezonu u Superligi završio na 8. mjestu na ljestvici, s tim da su njihovi nastupi bili barem osrednji. 

Bili su daleko od zone ispadanja, ali također nisu bili u mogućnosti da se natječu za izlazak iz Europe, što će im sigurno biti jedan od ciljeva za sljedeći period.

Tijekom pripremnog razdoblja bilo je vidljivih problema, jer su pretrpjeli tri poraza od isto toliko odigranih mečeva i morali su nešto promijeniti prije nego što sezona krene.

Nisu puno promijenili momčad, doveli su centralnog beka Tchambu iz Strasbourga, dok ih je centralni bek Oli Olafsson napustio Esbjerg.

Posljednji međusobni susreti:

27.06.20  Sonderjyske vs Silkeborg  1:0

21.06.20  Silkeborg vs Sonderjyske  1:2

07.06.20  Sonderjyske vs Silkeborg  2:2

18.08.19  Silkeborg vs Sonderjyske  3:3

Silkeborg dolazi iz niže lige, to je činjenica, ali sigurno, njihov moral vrtoglavo raste i prognoziramo da bi ovdje mogli biti opasni. S druge strane, Sonderjyske ima prostora za poboljšanje igre, ali ako imaju više iskustva, trebali bi biti u poziciji da kontroliraju utakmicu.  Za nas je teško predvidjeti ishod ovog meča, ali mišljenja smo da će ovo biti otvoren i dinamičan sukob, pa se odlučivanje za veliki broj golova s ​​obje strane čini najsigurnijim izborom.


Ostale analize

New Team
Rostov - Dynamo Moscow

FK Rostov je prošle sezone imao mnogo veće ambicije, ali na kraju su bili tek na devetoj poziciji i imali deset bodova manje od Sočija koji se plasirao u evropska ...

New Team
Dinamo Tbilisi - Maccabi Haifa

Maccabi Haifa osvojio je izraelsko prvenstvo i plasirao se u kvalifikacije za Ligu prvaka, ali je u prvom kolu izgubio od Kairat Almaty. To znači da se sada suočavaju sa Dinam...

New Team
Silkeborg - Sonderjyske

Silkeborg je novi član najjače lige u Danskoj, jer su u prošloj sezoni ispunili svoj cilj, i ove sezone će nastojati biti što je moguće više konkurentni...

New Team
Haugesund - Valerenga

Haugesund nije uspio biti konkurentniji u posljednjem meču na gostovanju protiv Mjondalena kada je pretrpio prilično uvjerljiv poraz od 3:0.  Od 20. minute bili...