SP: Island - Hrvatska

11. 01. 2019, 11:43

SP: Island - Hrvatska

Najave gotovo svih današnjih utakmica pročitajte na dvoznak.com - adresi za pametno klađenje

 • Island ovdje dolazi s ambicijama prolaska grupe, nadaju se da mogu napraviti neki značajniji rezultat koji čekaju već godinama. Za to bi trebala biti ključna utakmica s Makedoncima, no s obzirom da Hrvatska više nije 'sila' koja spada u glavne favorite za medalje onda oni i ovdje 'mirišu krv'.
 • -Moje mišljenje je da je ključ uspjeha u ovom sportu igrati jaku obranu, podržati vratare, a onda ako je moguće kvalitetno izaći u tranziciju. Moramo iskoristiti naše prednosti - izjavio je Gudmundsson jasno najavivši kakav će rukomet Island ovdje igrati.
 • Nisu imali sreće sa zdravljem uoči SP, ozlijedio im se kapetan Valur Sigurdsson (za kojeg ipak imaju vrhunske alternative), no u vanjskoj liniji bez Smarasona i Karasona čeka ih dosta problema.
 • Palmarsson nije bio pravi u pripremama, na turniru u Norveškoj nije prebacio dva gola s dobrom minutažom, no ovdje će morati uzeti puno tereta na svoja leđa zajedno sa šuterom Gumundssonom, to su napadački dvije najopasnije opcije Islanda uz dobra krila.
 • -Iako momčad nije toliko iskusna i jaka koliko smo mislili da će biti, naš cilj je i dalje prolaz grupe - rekao je Gudmundsson koji ovdje ima jednu od najmlađih ekipa na turniru.
 • Island je imao dosta problema protiv 5-1 obrane Nizozemske, ako je hrvatski stožer to 'snimio' možemo očekivati tu zonu s Duvnjakom ili Cindrićem kao isturenim igračem.
 • Hrvatska nakon dugo vremena ovdje ne dolazi kao favorit za medalju, cilj je izboriti kvalifikacije za Olimpijadu i nitko ne priča o polufinalu, no primarno je proći ovu grupu s barem dva boda.
 • U pripremama se vidjelo puno problema u oba smjera, ponajprije napadački zbog bekova koji kvalitetom i formom ne mogu parirati najboljim ekipama svijeta, a izgledali su nemoćno čak i protiv skromnih sastava oslabljene Crne Gore i Italije prije tjedan dana.
 • -Ovo je jedan od zahtjevniji ždrijebova na SP za nas koje smo imali u zadnje vrijeme. Ovdje nema loše ekipe, a najvažnije je otvaranje - rekao je Stepančić koji je zadnjih godina puno puta ostajao dužan.
 • Olakotna okolnost za Hrvatsku su izostanci Islanda, obranom bi trebali tu riješiti dosta problema, nešto slično na Euru prije godinu dana kada su slomili utakmicu u drugom poluvremenu, na kraju dobili prilično uvjerljivih +7.
 • -Nije to bila laka utakmica, stalno su bili u egalu. Bez lakih golova im ide puno teže, ne smijem im davati šanse - prisjetio se Štrlek.
 • Červar je uoči utakmice skratio popis i odabrao 16 igrača za grupnu fazu, barem trenutno. Na tribini će ostati dva lijeva beka Jaganjac i Slišković ispred kojih je iznenađujuće prostor dobio naknadno pozvani Bičanić, no tu će glavnu riječ ionako voditi Duvnjak.

Dvoznak.com

Ostale analize

New Team
Copa America: Katar - Argentina

Premda se moglo glasno osluhnuti kako Katar po ničemu, pa tako ni kvalitetom, ne pripada Copa Americi, pobjednici Azijskog kupa su barem na samom travnjaku ostavili pot...

New Team
EP U21: Danska - Srbija

Danska je U21 Europsko prvenstvo otvorila porazom od favorizirane Njemačke, no nakon toga Frederiksenova je momčad pobjedom nad Austrijom sačuvala nadu u mogućnost plasmana ...

New Team
Copa America: Kolumbija - Peru

Kolumbijski nogometaši kompletan su posao u skupini B napravili u 180 minuta. Pobijedili su Argentinu 2-0 i Katar 1-0 čime su osigurali ne samo četvrtfinale, ve...

New Team
BBL: Bayern M - Alba B

I druga utakmica serija donijela je sličan scenarij kao prva, ponovno je bilo poprilično tijesno (82-77), a Bayern je opet protivnika uspio zadržati znatno ispod njih...