Vodič za Klađenje

Svi artikli iz ove kategorije

Osnove klađenja

Sportsko klađenje je igra u kojoj sudionik pogađa ishode sportskih događaja predloženih po priređivaču (KLADIONICI), a iznos eventualnog dobitka određen je visinom kvote (koeficijenta, tečaja) i iznosom uloga.
Pročitaj sve >

Online Klađenje

Sportsko klađenje egzistira godinama, pojavljivanjem online klađenja stvara se jedna potpuno nova slika u svijetu klađenja samim tim i biznisa. Online klađenje omogućava jedan niz mogućnosti i prednosti koje sasvim sigurno nisu moguće u vašoj lokalnoj kladionici.
Pročitaj sve >

Siguran Dobitak

Kada se kaže siguran dobitak na kladionici ne misli se na utakmicu između prvoplasiranog i zadnjeg na tabeli, niti o namještenim utakmicama, već 100% zagarantovan dobitak bez ikakavog rizika od gubitka u klađenju.
Pročitaj sve >

Azijski hendikep

Azijski hendikep razlikuje se od običnog po tome što omogućava četvrtinske, polovične i tričetvrtinske hendikepe (0:1/4-0,25, 0:1/2-0,5, 0:3/4-0,75, 0:1 1/4-1,25, 0:1 1/5-1,5). Za svaku vrstu ovog hendikepa vrijede različita pravila.
Pročitaj sve >

Kvote

Kvote se koriste kao standardni način predstvaljanja vjerovatnoće ishoda nekog događaja koje koriste kladionice. Iako se vjerovatnoća predstavlja u postocima radi boljeg pregleda i lakšeg računanja koriste se kvote.
Pročitaj sve >

Under - Over klađenje

Under/over je oblik klađenja za one koji prognoziraju da će biti puno golova na utakmici ili će biti meč bez puno golova. Ovaj oblik klađenja se ne odnosi samo na nogomet, neko na manje-više sve sportove.
Pročitaj sve >

Exchange klađenje

Exchange klađenje je specifičan oblik klađenja gdje se kladioničari klade između sebe, odnosno jedni drugima predstavljaju kladionicu, a ne protiv kladionice. Exchange klađenje funkcioniše slično kao berza, gdje se kvote formiraju na principima ponude i potražnje.
Pročitaj sve >

Opcije plaćanja

Sve online kladionice nude razne načine za uplatu i islatu novca. Najviše se koriste kreditne i debitne kartice a sve popularniji su online novčanici kao opcija online plaćanja. Najpoplarniji su Skrill, Neteller i Ukash. Sve vrste uplate i isplate, kako preko kartica tako i preko online novčanika, vrše se uz najveće sigurnosne standarde pri čemu je zaštita vaših bankovnih i ličnih podataka zagarantovana.
Pročitaj sve >