Jump to content
kladionica.eu Forum
Sign in to follow this  
Irriducibile

malo mozganja :)

Recommended Posts

evo jedan kviz : :belj

http://www.go-mrav.com/bedastoce/uvrnutikviz.shtml

evo i jedno pitanje : :belj :belj

ZADATAK:

Jedan stari covijek je na samrti. On ima dva sina i nesto malo imanja. Svaki sin ima samo jednog konja. Stari lezi u krevetu, a sinovi se skupili oko njega i slusaju ocevo predanje:

"Sinovi moji, ja sam na samrti pa bih htio da se dogovorimo o ovom imanju. Ovo malo imanja nije da se dijeli na pola. Cijelo imanje bi trebalo pripadati onom od vas koji ima sporijeg konja, a onaj koji ima brzeg konja ne treba nista dobiti jer njegov konj moze zaraditi za svoga gazdu."

I tako sinovi na konjima i na startnoj liniji. Komsija da znak za pocetak trke, ali niti jedan sin nije krenuo zato sto svaki sin hoce da njegov konj bude sporiji i da dobije ocevo imanje. Misle se oni kako da rijese ovaj problem i smisle se da odu kod poznatog filozofa toga vremena i od njega poslusaju savijet. Tako oni odu kod filozofa. Filozof im, nakon sto ih saslusa rece sta bi oni trebali da ucine, kako da pocnu i zavrse trku a da se spor rijesi ne mijenjajuci osnovno pravilo da onaj koji ima brzeg konja ne treba nista dobiti.

Sta im je filozof rekao, kako da zapocnu i zavrse trku?

evo jedan kviz : :belj

http://www.go-mrav.com/bedastoce/uvrnutikviz.shtml

evo i jedno pitanje : :belj :belj

ZADATAK:

Jedan stari covijek je na samrti. On ima dva sina i nesto malo imanja. Svaki sin ima samo jednog konja. Stari lezi u krevetu, a sinovi se skupili oko njega i slusaju ocevo predanje:

"Sinovi moji, ja sam na samrti pa bih htio da se dogovorimo o ovom imanju. Ovo malo imanja nije da se dijeli na pola. Cijelo imanje bi trebalo pripadati onom od vas koji ima sporijeg konja, a onaj koji ima brzeg konja ne treba nista dobiti jer njegov konj moze zaraditi za svoga gazdu."

I tako sinovi na konjima i na startnoj liniji. Komsija da znak za pocetak trke, ali niti jedan sin nije krenuo zato sto svaki sin hoce da njegov konj bude sporiji i da dobije ocevo imanje. Misle se oni kako da rijese ovaj problem i smisle se da odu kod poznatog filozofa toga vremena i od njega poslusaju savijet. Tako oni odu kod filozofa. Filozof im, nakon sto ih saslusa rece sta bi oni trebali da ucine, kako da pocnu i zavrse trku a da se spor rijesi ne mijenjajuci osnovno pravilo da onaj koji ima brzeg konja ne treba nista dobiti.

Sta im je filozof rekao, kako da zapocnu i zavrse trku?

da zamijene konje i onda se trkaju :belj

Markova majka ima četvoro dece. Prvo dete se zove Ponedeljak, drugo je Utorak, treće je Sreda, a četvrto ..? Lagana -

Seljak ima livadu u obliku kruga oko koje ne sme da stavi ogradu. Hteo bi da sa polovine livade pokosi seno i smesti ga u štalu, a da sa druge polovine krava popase svežu travu. Kako da ostvari to da nakon što pokosi i odnese seno sa polovine livade, ostavi kravu samu kako bi popasla svu preostalu travu s, a da pri tome ne izađe van livade? i ne popase komšijinu travu?

Obećao deda unuku da će mu kupiti rolere ako bude znao odgovor na pitanje gde to čovek ulazi na jednu rupu, a uvek izlazi na dve rupe i kad pomisli da je izašao, tek je onda u rupu ušao. Unuk je čitavu noć razmišljao, a setio se tek ujutro kad je ustao iz kreveta. Štaje odgovor na dedino pitanje?

Seljak u svinjcu ima tri roze svinje, dve plave i jednu zelenu svinju. Koliko svinja ti s ponosom može reći da ima normalnu boju kože ?

Pilot iz aviona posmatra veliko krdo crvenih i narandžastih slonova. Koje krdo slonova se bolje vidi iz aviona?

Na kraju jednosmerne ulice stajao je policajac i naplaćivao je kaznu svim vozačima koji su vozili u nedozvoljenom smeru. Kada je naišao taksista iz nedozvoljenog smera, policajac ga je pozdravio i njie mu naplatio kaznu. Zašto? Ova je dobra :)

Dva lovca su otišla u šumu da love fazane. Na jedoj grani su videli jednu sivu prepelicu, tri crne žune, jednog šarenog fazana i dve vrane. Lovci su istovremeno zapucali i obojica su pogodili pticu iste boje. Koliko je crnih ptica ostalo na grani?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
Sign in to follow this