Rezultati pretrage za tag Evropsko prvenstvo

Vesti / Članci

Objavljeno: 24.01. 2012, 10:36
Rukometaši Srbije prvi su polufinalisti Evropskog prvenstva. Srbija je polufinale izborila pobjedom protiv Švedske rezultatom 24:21.
Pročitaj ostatak vijesti
Objavljeno: 08.06. 2012, 10:06
Nakon dugog isčekivanja, Evropsko nogometno prvenstvo je pred vratima. Poljska, ukrašena nacionalnim dvobojkama na prozorima i automobilima, pa čak i sa navijačkim crveno-bijelim šalovima na kamenim lavovima koji čuvaju ulazak u Predsedničku palatu u Varšavi, dočekuje večeras početak Evropskog prventstva, koje će do 1. jula organizovati zajedno sa Ukrajinom.
Pročitaj ostatak vijesti
Objavljeno: 13.10. 2015, 10:25
Posljednjih devet utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za evropsko nogometno prvenstvo igra se večeras, nakon čega će biti poznato svih 20 ekipa koje su se plasirale u Francusku te osam koje će plasman tražiti kroz kvalifikacije.
Pročitaj ostatak vijesti
Ostalo je još 100 dana do početka 15. Evropskog prvenstva koje će od 10. juna do 10. jula ove godine biti održano u Francuskoj. Ovo će biti najmasovnije u historiji evropskih prvenstava jer će na njemu prvi put nastupiti 24 reprezentacije Starog kontinenta. Titulu brani Španija koja je osvojila prethodna dva Eura, a ogroman motiv ima aktuelni prvak svijeta Njemačka, zatim domaćin Francuska, kao i Engleska, te aktuelni viceprvak Italija.
Pročitaj ostatak vijesti