satelit
Prati
  • Statistika
  • Pratioci (2)
  • Prati (0)
satelit
Svi tipovi (W-D-L): 5-0-4, Active: 0
Prosječni ulog: 8.22 Jedinica
Profit: -8.32 Jedinica
Procenat / ROI: 55.56% / 88.76%
Prosječna kvota: 1.7

Island - BiH

Island i Bosna i Hercegovina igraju utakmicu 6. kola kvalifikacija za UEFA EURO 2024 na stadionu Laugardalsvöllur u Reykjaviku. Moj tip je da ćemo vidjeti najmanje tri gola na utakmici. Nakon pet odigranih kola u grupi J, vodeći je Portugal sa 15 bodova, Slovačka i Luksemburg imaju po 10, Bosna i Hercegovina ima 6 bodova, Islan 3 boda i Lihtenštajn je posljednji sa 0 bodova.

Bosna i Hercegovina je odlično otvorila ove kvalifikacije sa pobjedom od 3-0 protiv Islanda na svom terenu. Nakon toga slijede tri poraza, od Slovačke u Bratislavi 0-2, od Portugala u Lisabonu sa 0-3 i kod kuće 0-2 protiv Luksemburga. Nakon zadnjeg poraza, otkaz je dobio selektor Faruk Hadžibegić, te je novi selektor Meho Kodro. Kodro je ostvario pobjedu od 2-1 protiv Lihtenštajna kod kuće. BiH je odlično otvorila utakmicu i brzo su stigli do 2-0, ali je gol Wolfingera (Lihtenštajna) u 21 minuti poremetio stvari na utakmici i BiH je nakon toga odigrala očajan ostatak utakmice. Večeras biti igra odlučujuću utakmicu jer ih samo pobjeda ostavlja u utrci za drugo mjesto u grupi (Portugal je rezervisao sebi prvo mjesto). Sa druge strane i Islandu je ovo prilika da dođe do prvog boda ili bodova na svom terenu u ovim kvalifikacijama. Svi se sjećamo odličnih igara Islanda na EP 2016 i SP 2018, te sigurno zaslužuju više od samo 3 boda iz dosadašnjih 5 utakmica. Island ima ukupnu gol razliku 9-9 ili u prosjeku je to 3,60 golova po meču. Vjerujem da večeras mogu bar do jednog gola na svom terenu. Sa druge strane, očekujem da i BiH krene napadački od prve minute i da postignu bar 2 gola. Po meni, očekujem da bude 1-2 ili 1-3 na ovoj utakmici. Koliki značaj ima ova utakmica govori podatak da je selektor Kodro odmarao talentovanog igrača Ajaxa Benjamina Tahirovića u zadnjem meču protiv Lihtenštajna kako bi bio spreman za večerašnji meč.

Utakmica je pripala belgijskoj sudijskoj ekipi na čelu s Lawrenceom Visserom. Pomagat će mu Rien Vanyzere i Thibaud Nijssen. U VAR sobi će biti Bram Van Driessche i Jan Boterberg.

Pick: Over (2.5 goals)
Kvota: 2.24
Ulog: 8/10
Kladionica:

Kvote su tačne u trenutku objavljivanja i podložne su promjenama
Početak: 11.09. 20:45h
Sport: Football

Moraš biti prijavljen!
Morate se prijaviti!
 
Susret
Početak
Tip
Kvota
Kladionica
Tipster

Aktivni Tipovi

wwin bonus