Australija prekinula patnju Danske u Kataru, uzaludna pobjeda Tunisa protiv Francuske

30. 11. 2022, 18:52 - Sport

Odigrane su utakmice posljednjeg, trećeg kola grupne faze u okviru grupe D na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Kataru. Prolaz dalje iz ove grupe ostvarila je sasvim očekivano reprezentacija Francuske i potpuno iznenađujuće selekcija Australije.

Iz ove grupe se očekivalo da će drugi putnik u osminu finala biti selekcija Danske, ali u direktnom okršaju za drugo mjesto Danska je potpuo podbacila.

Naime, Australiji je u susretu protiv Danske bio dovoljan bod, dok je njihovim protivnicima trebala pobjeda kako bi prošli dalje.

Tunis je mogao proći samo u slučaju pobjede protiv Francuske, koju je na kraju ostvario, ali im je bio potreban remi na utakmici Australije i Danske.

Danska je, uprkos tome što im je trebala pobjeda protiv Australije, odigrala užasnu utakmicu u kojoj se niti jednog trenutka nije dalo primjetiti da im treba pobjeda. Tunis je napravio veliko iznenađenje, te je ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Francuske, ali nisu uspjeli proći dalje jer im nije odgovarao rezultat sa druge utakmice.
Jedini gol na susretu između Tunisa i Francuske viđen je u 58. minuti kada je Khazri pretrčao nekih četrdeset metara, te je matirao golmana Francuske.

Vezane vijesti