Azerbajdžan donio konačnu odluku o Henrikhu Mkhitaryanu

12. 05. 2019, 11:18 - Sport

Mikhitaryan Mikhitaryan

Pobjedom razuma Arsenalovom veznom nogometašu ipak su otvorena vrata finala.

Ministarstvo vanjskih poslova Azerbajdžana objavilo je da nogometna zvijezda Arsenala Henrikh Mkhitaryan može igrati u finalu Evropske lige u Bakuu, unatoč dugotrajnim napetostima između Azerbajdžana i njegove rodne Armenije.

Arsenal i Chelsea će 29. svibnja igrati finale Europske lige, a Mkhitaryan je već jednom propustio gostovanje u Azerbajdžanu zbog političke situacije između te države i njegove Armenije.

Međutim, glasnogovornica ministarstva u Azerbajdžanu Leyla Abdullayeva je rekla da će Mkhitaryan moći ući u zemlju, a samim tim da će biti na raspolaganju menadžeru Unaiju Emeryju za finale.

"U Azerbajdžanu je održano mnogo velikih sportskih događaja, a u njima su sudjelovali armenski sportaši Sport i politika su odvojeni", kazala je Abdullayeva.

Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu u Bakuu od 68.700 mjesta i bit će to prvi put da se u Azerbajdžanu održava finale europskog klupskog natjecanja.

Sportklub

Tagovi: mikhitaryan, Arsenal,

Vezane vijesti

New Team
Trener Arsenala dvojici poručio da mogu otići

Arsenal do siječnja ne može više dovoditi nove igrače, a izgleda da se londonski klub dovoljno dobro pojačao da može sebi priuštiti da neke igrače pusti do p...

New Team
Arsenal ruši klupski rekord pojačanjem iz Francuske

Jedan od najtraženijih igrača ovog ljeta jest Nicolas Pépé, 24-godišnji krilni igrač s Obale Bjelokosti koji je u prošloj sezoni postigao 22 pogot...

New Team
Chelsea po šesti europski trofej, Arsenal po drugi

Plavci su u dosadašnjih osam finala pet puta slavili, a tri puta su poraženi. Klub sa Stamford Bridgea može s...

New Team
Vjeruješ u Chelsea? Odigraj na 'plavce' i zaradi petostruko!

Finala su, kao što znamo, uvijek neizvjesna, a prema kvotama Chelsea je blagi favorit. Ipak, kao i uvek, Meridian je za svoje igrače spremio neš...