Do stoljetke u Mozzartovim dresovima: Nova oprema za teslićki Proleter

03. 11. 2022, 14:10 - Promocije

FK Proleter Teslić FK Proleter Teslić

Klubu duge tradicije stigli novi dresovi i štucne

Fudbalski klub Proleter iz Teslića bliži se 100. godišnjici postojanja i jedan je od najstarijih u BiH. Od osnivanja, davne 1926. godine- skoro čitav vijek, nisu imali pauzu u radu. Danas se mogu pohvaliti brojnim članstvom, svim selekcijama, te Školom fudbala koja je garant da će ovaj klub nastaviti da traje. Podršku na putu ka novim uspjesima pružili su im iz kompanije Mozzart donacijom nove opreme za prvi tim.

-Zahvaljujući podršci društveno odgovornih kompanija, uspjevamo da izdržimo svaku sezonu. Sve pohvale za Mozzart povodom ove donacije, igrači su oduševljeni opremom koju smo dobili. Mi ćemo nastojati da u narednom periodu dobrom igrom opravdamo ukazano povjerenje -kaže Rade Popović, sportski direktor FK Proleter Teslić.

Kroz ovaj klub su prošle mnoge selekcije, a najveći uspjeh ostvarili su prije desetak godina kada su bili viceprvaci Prve lige Republike Srpske i igrali četvrtfinale Kupa BiH.

Ukupno broje oko 150 članova uključujući polaznike Škole fudbala. Tu vrijedno treniraju dječaci i djevojčice u svim uzrasnim kategorijama- od pretpionira i pionira, do kadeta i juniora. Kadeti i juniori se takmiče u svojim uzrasnim kategorijama, a najmlađi idu na turnire širom Republike Srpske i Srbije u skladu sa mogućnostima kluba i njihovih roditelja.

Seniori se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske- grupa Zapad. Prvotimci su trenutno na sredini tabele, a, s obzirom na ekonomske uslove i broj mlađih igrača, za sada im je želja samo da klub ostane stabilan. U narednom periodu, kada mlađe selekcije stasaju, ambicija im je da napreduju ponovo do Prve lige RS. Njihov klub je, kažu, toliko dugo igrao Prvu ligu Srpske, da opština Teslić zaslužuje da opet ima prvoligaša.

Najveću podršku u radu im pruža Opština Teslić. Ranije su imali i sponzore, a danas je to, kažu, rijetkost. Zato im je podrška kompanija koje ulažu u sport, poput Mozzarta, veoma značajna, pa će s ponosom nositi njihovu opremu na utakmicama.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mozzart obradovao fudbalere NK Omladinac Visoko

Nogometni klub Omladinac iz Visokog već skoro sedam decenija bilježi dobre rezultate na tabelama domaćih liga. Iz njihovih redova su potekli reprezentativci i fudbaleri evrop...

New Team
U susret rođendanu: Mozzart sponzor KK Hunters

Košarkaški klub Hunters iz Prijedora za tri dana će proslaviti 16. rođendan. Iza njih su godine uspješnog rada, brojne titule, te kvalitetna košark...

New Team
Nova oprema iz Mozzarta za FK Čelinac

Ljubav prema fudbalu u FK Čelinac gaje više od pola vijeka. Od osnivanja kluba, 1969. godine, do danas dobro kotiraju na fudbalskim terenima. Trenutno ulažu u infrastru...

New Team
Mozzart i ove godine uz kampanju '16 dana aktivizma'

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, počinje kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasi...