Gareth Bale se nakon sedam godina vratio u Tottenham

20. 09. 2020, 12:30 - Sport

Od danas je i zvanično - Gareth Bale se nakon sedam godina vratio u Tottenham.

Velšanin, koji je sedam godina nosio dres Reala, se vratio u klub u kojem je stekao svjetsku slavu.

Bale je stigao na jednogodišnju posudbu u Tottenham koji ga je 2013. godine prodao Realu za tada rekordnih 100,8 miliona eura. 

Nakon četiri osvojene titule u Ligi prvaka u kojima je praktično bio ključni igrač, pao je u nemilost trenera Zinedinea Zidanea, te je došlo vrijeme za razlaz. 

Spursi nisu imali novca za transfer, a Kraljevi su ga se željeli riješiti po svaku cijenu, te je na kraj u dogovorena posudba.

Iz Real Madrida u redove Tottenhama došao je i Sergio Reguilon za 30 miliona eura, a poručio je i kako jedva čeka a počne raditi s vrhunskim trenerom kakav je Jose Mourinho.

Vezane vijesti

New Team
Pogba: Svi žele igrati za Real, to je i moj san

Vezni nogometaš Manchester Uniteda Paul Pogba rekao je kako mu je san da jednog dana obuče bijeli dres madridskog velikana - Reala. Pogbin ugovor s Unitedom is...

New Team
Roma dovela napadača madridskog Reala: Borja Mayoral dvije godine na Olimpicu

Roma je zvanično potvrdila dolazak napadača madridskog Reala Borje Mayorala u svoje redove. Vučica je dovela Mayorala u svoje redove na posudbu do juna 2022. godine...

New Team
Gareth Bale se nakon sedam godina vratio u Tottenham

Od danas je i zvanično - Gareth Bale se nakon sedam godina vratio u Tottenham. Velšanin, koji je sedam godina nosio dres Reala, se vratio u klub u kojem je ste...

New Team
Menadžer potvrdio: Gareth Bale pregovara o povratku u Tottenham

Velški nogometaš Gareth Bale (31) nalazi se pred povratkom u Tottenham, a pregovore je potvrdio i njegov menadžer Jonathan Barnett, javlja The Athletic.