Igrači uvjereni: Jose Mourinho neće završiti sezonu u Realu

17. 09. 2012, 10:07 - Sport

"Igrači su veoma pesimistični. Vjeruju kako je takmičenje u La Ligi već izgubljeno i da Jose Mourinho neće završiti sezonu na klupi Real Madrida". Ovo tvrdi Diego Torres, novinar El Paisa, koji je veoma blizak "kraljevskom klubu".

"Igrači su veoma pesimistični. Vjeruju kako je takmičenje u La Ligi već izgubljeno i da Jose Mourinho neće završiti sezonu na klupi Real Madrida". Ovo tvrdi Diego Torres, novinar El Paisa, koji je veoma blizak "kraljevskom klubu".

Torres je u razgovoru za Radio Katalonije izjavio kako su igrači izgubili optimizam kada je riječ o ponovnom osvajaju La Lige jer je to nemoguće igrajući taktikom koju im je zadao Jose Mourinho, a koju svi klubovi u takmičenju znaju".

"Igrači u svlačionici su obeshrabreni, izgubili su motiviranost za osvajanje titula, pogtovo one zbog koje je Mourinho doveden u Real, a to je titula prvaka Evrope", pojašnjava Torres.

Novinar El Paisa je također analizirao razjedinjenost Realovih igrača koja traje već nekoliko mjeseci.

"Postoje tzv. Mourinhovi igrači i Španci. Di Maria je sa Portuglacima, dok je Gonzalo Higuain na strani Španaca", dodaje ovaj novinar.

Torres kaže kako, prema njegovim informacijama, većina igrača Reala, bar onih iz Španije, žele Mourihov odlazak i da tu možemo naći razlog slabih igara Kraljevskog kluba u posljednjim utakmicama La Lige.

"Mourinho sumnja u svoje igrače i vjeruje kako pojedinci ulaze u utakmicu sa jednim ciljem, a to je da se obračunaju sa njim", dodaje Torres.

U tom smislu, igračima smetaju Mourinhove optužbe i mnogo su oprezniji u odnosima sa Portugalcem. Torres vjeruje kako trener Reala "igra na posljednju kartu" i "priprema teren za odlazak iz kluba".


(klix.ba)

Vezane vijesti

New Team
Kreću silovito! Petorica fudbalera su na listi pojačanja Newcastlea za januar

Svrake su već krenule za planovima za januar, a potpisali su i novog menadžera, Eddie Howea. On će imati ogroman novac na raspolaganju za nove igrače, a petorica fudbalera s...

New Team
Real i Benzema za historiju, Porto "ugasio" proljetne planove Rossonerima

Milan je opet razočarao i nikako ne mogu da ponove igru iz lige u Ligi prvaka, odigrali su tek 1:1 sa ekipom Porta. Gosti odlično otvaraju meč i u šestoj minuti...

New Team
Najveća senzacija u historiji Lige prvaka, Sheriff pobijedio Real u Madridu

U 2. kolu grupe D Lige prvaka nogometaši Sheriffa su pobijedili na Santiago Bernabeu Real Madrid rezultatom 2:1, čime je moldavski prvak napravio najveću senzaciju u hi...

New Team
UEFA primorana da odustane od kazni za Real, Barcelonu i Juventus zbog Superlige

Unija evropskih nogometnih asocijacija (UEFA) odustala je od tužbe protiv Real Madrida, Barcelone i Juventusa kao pokretača projekta Superlige. Iako su se najavljiva...