Igrači uvjereni: Jose Mourinho neće završiti sezonu u Realu

17. 09. 2012, 10:07 - Sport

"Igrači su veoma pesimistični. Vjeruju kako je takmičenje u La Ligi već izgubljeno i da Jose Mourinho neće završiti sezonu na klupi Real Madrida". Ovo tvrdi Diego Torres, novinar El Paisa, koji je veoma blizak "kraljevskom klubu".

"Igrači su veoma pesimistični. Vjeruju kako je takmičenje u La Ligi već izgubljeno i da Jose Mourinho neće završiti sezonu na klupi Real Madrida". Ovo tvrdi Diego Torres, novinar El Paisa, koji je veoma blizak "kraljevskom klubu".

Torres je u razgovoru za Radio Katalonije izjavio kako su igrači izgubili optimizam kada je riječ o ponovnom osvajaju La Lige jer je to nemoguće igrajući taktikom koju im je zadao Jose Mourinho, a koju svi klubovi u takmičenju znaju".

"Igrači u svlačionici su obeshrabreni, izgubili su motiviranost za osvajanje titula, pogtovo one zbog koje je Mourinho doveden u Real, a to je titula prvaka Evrope", pojašnjava Torres.

Novinar El Paisa je također analizirao razjedinjenost Realovih igrača koja traje već nekoliko mjeseci.

"Postoje tzv. Mourinhovi igrači i Španci. Di Maria je sa Portuglacima, dok je Gonzalo Higuain na strani Španaca", dodaje ovaj novinar.

Torres kaže kako, prema njegovim informacijama, većina igrača Reala, bar onih iz Španije, žele Mourihov odlazak i da tu možemo naći razlog slabih igara Kraljevskog kluba u posljednjim utakmicama La Lige.

"Mourinho sumnja u svoje igrače i vjeruje kako pojedinci ulaze u utakmicu sa jednim ciljem, a to je da se obračunaju sa njim", dodaje Torres.

U tom smislu, igračima smetaju Mourinhove optužbe i mnogo su oprezniji u odnosima sa Portugalcem. Torres vjeruje kako trener Reala "igra na posljednju kartu" i "priprema teren za odlazak iz kluba".


(klix.ba)

Vezane vijesti

New Team
Zidane ljut na sudije: Ne razumijem ništa, nije me uvjerilo ono što mi je rekao glavni arbitar

Trener Real Madrida Zinedine Zidane bio je ljut na arbitre poslije utakmice sa Sevillom u kojoj su Kraljevi remizirali 2:2, a meč je obilježila zanimljiva situacija kod drugog...

New Team
Ko će biti napadač kod Mourinha: Italijani pišu o Džekinim potencijanim zamjenama

Roma i Jose Mourinho već planiraju igrački kadar za narednu sezonu, a Andrea Belotti, Mauro Icardi i Renato Sanchez spominju se kao mogući mete za transfere. Il Cor...

New Team
Tuchel ispisao historiju Lige prvaka i uspio ono što nijedan trener nije za 65 godina

Njemački stručnjak Thomas Tuchel jedini je trener u historiji Lige prvaka koji je s dva različita kluba uspio nastupati u dva uzastopna finala.  Njegov Chelsea...

New Team
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Real Madrid 2,55, Boka Juniors 1,52, Brentford 1,67!

Nigdje na planeti nećete pronaći veće Redovna čast uz elitne utakmice u  Mozzartu