Iz Mozzarta stigla podrška fudbalerima FK Vitez

02. 09. 2022, 16:00 - Sport

U novoj opremi do vrha tabele

 

Fudbalski klub Vitez gaji bogatu sportsku istoriju. Od osnivanja, 1947. godine, ostvarili su brojne uspjehe, a danas igraju u Drugoj federalnoj ligi. Želja im je da napadnu vrh tabele, ali i da se u budućnosti plasiraju u viši rang. To bi mogli da postignu u novoj opremi koju je na njihovu adresu poslala kompanija Mozzart.

-Veoma smo zadovoljni, oprema je zaista odlična. Nosimo je i donosi nam sreću na utakmicama. Drago nam je i što se naši dresovi razlikuju od drugih klubova protiv kojih igramo utakmice. Hvala Mozzartu na vrijednoj donaciji- kaže Begzudin Bektaš, predsjednik FK Vitez.

U bogatoj istoriji, kroz ovaj klub su prošli brojni igrači koji su kasnije ostvarili zapažene karijere. Jedan od njih je svakako Galib Mujčić čije ime nosi memorijalni turnir koji se odigrava već 27 godina u Vitezu. Čuveni Mujčić svojevremeno je igrao za NK Čelik, NK Vitez, FK Timok iz Zaječara gdje je godinama bio vrhunski igrač. I Irfan Jašarević je potekao iz ovog kluba, a trenutno profesionalno nastupa u Švedskoj u prvoj ligi.

Stariji članovi kluba posebno pamte trenutak kada su zaigrali šesnaestinu finala Kupa Jugoslavije gdje su izgubili od NK Rijeka na penale.

Klub broji više od 160 članova, a imaju šest selekcija- od najmlađih do seniora. Njihov prvi tim trenutno je na četvrtoj poziciji na tabeli Druge federalne lige nakon prva tri kola takmičenja. Želja im je da osvoje sam vrh ljestvice, ali i da se iduće godine, budu li imali finansija, plasiraju u rang više.

Rad kluba podržavaju Općina Vitez, Srednjobosanski kanton, lokalni sponzori, te prijatelji kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe. Čim su počeli da se takmi...

New Team
U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH

Kuglaški klub Rudar iz Prijedora gaji bogatu i uspješnu tradiciju. Iako su imali pauzu u radu od nekoliko godina, grupa entuzijasta opet je pokrenula klub. Boreći...

New Team
Sport ispred rezultata: Oprema iz Mozzarta za OFK Mladost Ilidža

Škola fudbala pri Omladinskom fudbalskom klubu Mladost Ilidža od 2017. godine okuplja omladince uzrasta od pet do 13 godina. Do sada im se pridružilo oko 110 polaznika,...

New Team
Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a...