Iz Mozzarta stigla podrška fudbalerima FK Vitez

02. 09. 2022, 16:00 - Sport

U novoj opremi do vrha tabele

 

Fudbalski klub Vitez gaji bogatu sportsku istoriju. Od osnivanja, 1947. godine, ostvarili su brojne uspjehe, a danas igraju u Drugoj federalnoj ligi. Želja im je da napadnu vrh tabele, ali i da se u budućnosti plasiraju u viši rang. To bi mogli da postignu u novoj opremi koju je na njihovu adresu poslala kompanija Mozzart.

-Veoma smo zadovoljni, oprema je zaista odlična. Nosimo je i donosi nam sreću na utakmicama. Drago nam je i što se naši dresovi razlikuju od drugih klubova protiv kojih igramo utakmice. Hvala Mozzartu na vrijednoj donaciji- kaže Begzudin Bektaš, predsjednik FK Vitez.

U bogatoj istoriji, kroz ovaj klub su prošli brojni igrači koji su kasnije ostvarili zapažene karijere. Jedan od njih je svakako Galib Mujčić čije ime nosi memorijalni turnir koji se odigrava već 27 godina u Vitezu. Čuveni Mujčić svojevremeno je igrao za NK Čelik, NK Vitez, FK Timok iz Zaječara gdje je godinama bio vrhunski igrač. I Irfan Jašarević je potekao iz ovog kluba, a trenutno profesionalno nastupa u Švedskoj u prvoj ligi.

Stariji članovi kluba posebno pamte trenutak kada su zaigrali šesnaestinu finala Kupa Jugoslavije gdje su izgubili od NK Rijeka na penale.

Klub broji više od 160 članova, a imaju šest selekcija- od najmlađih do seniora. Njihov prvi tim trenutno je na četvrtoj poziciji na tabeli Druge federalne lige nakon prva tri kola takmičenja. Želja im je da osvoje sam vrh ljestvice, ali i da se iduće godine, budu li imali finansija, plasiraju u rang više.

Rad kluba podržavaju Općina Vitez, Srednjobosanski kanton, lokalni sponzori, te prijatelji kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, prež...

New Team
Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Gradačac je širom BiH poznat kao grad rukometa iz kojeg su potekla brojna velika imena ovog sporta. Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađ...

New Team
Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje. U akciji &bdq...

New Team
Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH. U is...