Iz Mozzarta za stare asove: Nova oprema veteranima RK Sloboda Tuzla

22. 11. 2022, 17:03 - Promocije

Veterani RK Sloboda Tuzla Veterani RK Sloboda Tuzla

Kraj profesionalne igračke karijere nije spriječio iskusne rukometaše iz Tuzle da nastave da se bavim ovim sportom.

Ljubav prema rukometu ih je spojila, a tokom druženja i rekreacije 2016. godine izrodila se ideja da osnuju ekipu Veterani RK Sloboda Tuzla. Od tada ređaju uspjehe na turnirima, a posljednjih nekoliko pobjeda zabilježili su u novim dresovima koje im je, u znak podrške, poslala kompanija Mozzart.

-Mi smo primjetili da Mozzart zaista svakodnevno podržava sve vrste sportova u našoj zemlji. Informacija da će i nama poslati opremu, momke je pozitivno iznenadila jer im nisam govorio o tome dok nismo dobili lijepe vijesti. Novi dresovi su veoma kvalitetni, hvala od srca, prezadovoljni smo-kaže Bakir Buljugija, član Upravnog odbora Veterani RK Sloboda Tuzla.

Ovu iskusnu ekipu čini oko 40 bivših igrača i sportskih radnika RK Sloboda. Među njima oni koji su i danas u Tuzli, ali i bivše kolege koje ih podržavaju iz inostranstva i pridruže im se na nekim turnirima… U ekipi su i dobro poznata imena, kao što su bivši reprezentativci BiH Mile Mijačinović, Amir Muratbegović, Damir Cipurković, Emir Ferhatbegović, Jasmin Gojačić, Jasmin Jahić, Davor Kadić, Haris Begić i Bakir Buljugija, te selektor Senad Fetahagić i reprezentativac bivše Jugoslavije Anđelko Milošević.

Za svoj tim kažu da je velika porodica koja okuplja strastvene rukometaše i ljubitelje ovog sporta. Do sada su nastupili na mnogobrojnim međunarodnim turnirima za veterane. Ove godine su igrali odlične utakmice na Vlašiću, u Makedoniji, te u Subotici gdje su, u jakoj konkurenciji, osvojili treće mjesto i to u novim Mozzart dresovima koji su im donijeli sreću.

Već pet godina na domaćem terenu organizuju Međunarodni turnir gdje dolaze rukometni veterani iz zemalja bivše Jugoslavije, te Bajern iz Minhena, kao i ekipe iz Češke, Slovačke, Rumunije. Počelo je sa dva-tri sastava, a sada u Tuzli igra čak 30 muških i ženskih timova rukometnih znalaca.

Rad kluba, iskusni rukometaši finansiraju ponajviše samostalno kroz članarine. Grad Tuzla im pruža podršku, kao i turističke zajednice Grada i Tuzlanskog kantona, te prijatelji kluba među kojima je od sada i Mozzart.

Zato se, kažu, nadaju da će opravdati ukazano povjerenje. To planiraju da postignu još brojnim pobjedama u novim dresovima, a iduću priliku imaće već početkom decembra kada planiraju da nastupe u Osijeku i to u novim Mozzart dresovima.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
U susret rođendanu: Mozzart sponzor KK Hunters

Košarkaški klub Hunters iz Prijedora za tri dana će proslaviti 16. rođendan. Iza njih su godine uspješnog rada, brojne titule, te kvalitetna košark...

New Team
Nova oprema iz Mozzarta za FK Čelinac

Ljubav prema fudbalu u FK Čelinac gaje više od pola vijeka. Od osnivanja kluba, 1969. godine, do danas dobro kotiraju na fudbalskim terenima. Trenutno ulažu u infrastru...

New Team
Mozzart i ove godine uz kampanju '16 dana aktivizma'

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, počinje kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasi...

New Team
Mozzart sponzor KK Turbina iz Jablanice

Košarkaški klub Turbina iz Jablanice, od osnivanja 1974. godine, bilježi dobre rezultate u svim selekcijama i takmičarskim ligama. Ipak, prva asocijacija na pome...