James odgovorio Ibrahimoviću: Nastavit ću se baviti politikom, pa i on je osjetio rasizam na svojoj koži

27. 02. 2021, 12:38 - Sport

LeBron James je odgovorio Zlatanu Ibrahimoviću na prozivke da se ne bi trebao baviti politikom, već da bi trebao igrati košarku jer je u tome najbolji na svijetu.

"Fenomenalno je ono što LeBron radi u košarci, ali mi se ne sviđaju ljudi određenog statusa koji pričaju o politici. Radi ono što radiš najbolje. Ja igram nogomet zato što sam u tome najbolji. Ne bavim se politikom. To je prva greška koju poznati sebi dozvoljavaju, smatrajući da je došlo njihovo vrijeme. Za mene je bolje da se klonim te teme i da radim ono u čemu sam najbolji. U suprotnom, rizikuješ da ne ostaviš dobar utisak", poručio je Ibrahimović.

Nakon pobjede Los Angeles Lakersa nad Portlandom rezultatom 102:93 u kojj je zabio 28 poena, James je odgovorio Ibrahimoviću. 

"Nikada neću šutjeti na stvari koje su pogrešne. Promovišem vrijednosti mog naroda, promovišem jednakost. Promovišem borbu protiv rasizma. Promovišem borbu protiv svega što ne valja u našem društvu. Prošao sam kroz sve to kao dijete i sada poznajem takvu djecu i zbog njih se borim. I nastavit ću se boriti za ispravne stvari jer znam da se moj glas daleko čuje, a ne biti samo sportista", poručio je James i dodao: 

"Ja sam veoma edukovan čovjek i nije baš pametno mene prozivati zbog stvari u koje se razumijem. Pa Zlatan je sam govorio da je u Švedskoj osjetio rasizam na svojoj koži", kazao je LeBron. 

James je aludirao na to da je Ibrahimović 2018. godine u razgovoru za Canal+ izjavio da ga zbog bosanskog prezimena u njemačkoj tretiraju drugačije. 

"Ja nisam Andersson ili Svensson. Da jesam, vjerujte da bi me svi branili čak i da opljačkam banku", rekao je tada Zlatan.

klix.ba

Tagovi: LeBron James, Zlatan Ibrahimović,

Vezane vijesti

New Team
LeBron James nakon teške povrede: Trenutno me boli i spolja i iznutra

Najbolji košarkaš Los Angeles Lakersa LeBron James doživio je sinoć težu povredu u meču protiv Atlanta Hawksa, a u toku noći se oglasio na Twitteru.

New Team
Ibrahimović se vraća u reprezentaciju Švedske

Sky Sport javlja da će iskusni nogometaš Zlatan Ibrahimović (39) ponovo igrati za reprezentaciju Švedske, a zvanična potvrda se očekuje danas. Medijs...

New Team
Ibrahimović: Ako Maldini želi, ostat ću u Milanu

Švedski nogometni veteran Zlatan Ibrahimović nije siguran da li će ostati u Milanu i naredne sezone. Ibrahimović je povrijeđen, ali je bio uz ekipu na utakm...

New Team
James odgovorio Ibrahimoviću: Nastavit ću se baviti politikom, pa i on je osjetio rasizam na svojoj koži

LeBron James je odgovorio Zlatanu Ibrahimoviću na prozivke da se ne bi trebao baviti politikom, već da bi trebao igrati košarku jer je u tome najbolji na svijetu. ...