Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

16. 01. 2023, 12:31 - Promocije

Članovi udruženja Oaza Članovi udruženja Oaza

Više od 60 godina altruizma u Sarajevu nagrađeno vrijednom donacijom

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH.

U istom ritmu regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavlja i u prvim danim 2023. godine i to dodjelom nove sportske opreme Udruženju za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.

Udruženje „Oaza“ broji više od 500 punoljetnih članova koji učestvuju u aktivnostima u i izvan Dnevnog centra, koriste usluge socijalnog radnika, psihologa, radnog terapeuta, muzikoterapeuta, te profesora sporta i tjelesnog odgoja. Svim članovima dostupna je široka paleta aktivnosti prema ličnom odabiru. Mnogobrojne radno-okupacione radionice, individualne i grupne terapije sa stručnim osobljem doprinose emocionalnom i kognitivnom razvoju svih članova, a iz ovog udruženja na prvom mjestu ističu inkluziju u sportu kojoj su posebno naklonjeni.

-Donacija kompanje Mozzart je upotpunila naš sportski nastup. Savremena sportska oprema je ulila samopouzdanje našim fudbalerima, a za nas je jako važno da naši članovi izgledaju reprezentativno i ravnopravno kao profesionalci. “Odijelo ne čini čovjeka, ali govori puno o njemu”, a mi upravo želimo da kroz njihov nastup ljudi imaju potpunu sliku bez površnih predrasuda. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo kompanji Mozzart na donaciji i prilici za saradnju- kaže Nejra Jelko, diplomirani psiholog u Udruženju “Oaza”, Sarajevo.

Njihova vizija je ravnopravan status i uključenost osoba sa intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici. S tim ciljem, kroz razne programe, svakodnevno animiraju članove da učestvuju u sportu. Tako su se neki od njih svrstali u sportiste sa zavidnim rezultatima koji, ne samo da treniraju u sportskim klubovima nego, su i ravnopravni takmičari na federalnom nivou.

Zahvaljujući sportskim aktivnostima za osobe sa intelektualnim teškoćama, aktivnosti udruženja su prepoznate od strane uprave Grada Sarajevo, te su „Sportske igre Oaze“ uvrštene u 30 najznačajnijih sportskih manifestacija Sarajeva. Iz udruženja dodaju i da su ponosni na prestižnu „Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajevo“ iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Ove nagrade i priznanja su im, kažu, motiv da nastave sa kvalitetnim radom i pružanjem podrške svim svojim članovima.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, prež...

New Team
Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Gradačac je širom BiH poznat kao grad rukometa iz kojeg su potekla brojna velika imena ovog sporta. Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađ...

New Team
Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje. U akciji &bdq...

New Team
Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH. U is...