Kriptovaluta i Svjetski savez sporta

25. 09. 2021, 00:01 - Promocije

Kriptovaluta i Svjetski savez sporta Kriptovaluta i Svjetski savez sporta

Pojava kriptovalute u sportski svijet nije započela danas. Godinama je kripto prostor aktivan u sportu na brojnim događajima, uključujući natjecanja, prikupljanje sredstava, prodaju igrača, između ostalih.

Motivacija za spajanje dolazi s dvije strane. Svijet sporta sada razumije potencijal kriptovalute u povećanju financijske dobiti sporta. Istodobno, sport pruža pravi način da kriptovaluta postane sve popularnija i potpuno se integrira u ljudske živote. To je zato što je sport globalna igra sa strastvenim obožavateljima u svim kutcima svijeta. Evo nekih od najzanimljivijih događaja između kripto i sportskog svijeta.

Saradnje i sponzorstva

U 2014. BitPay, vodeća američka platna kuća za bitcoin, i ESPN potpisali su sponzorski ugovor. Dogovor je bio jedan od prvih u svijetu kripto sporta. Osim toga, BitPay je također bio sponzor St. Petersburg Bowla, college fudbalske utakmice koja se godišnje održava u SAD -u. Ovo sponzorstvo bilo je savršen način za promociju kriptovalute uz ubrizgavanje više kapitala u sport.

Više partnerstva i sponzorstva dogodilo se u 2018. CashBet je u partnerstvu s Arsenalom postao službeni i ekskluzivni partner u blockchainu. CashBet je partnerstvo iskoristio za promociju svojih usluga klađenja online. Od tada postoje brojne online kripto sportske kladionice. 1xBit se ističe među mnoštvom po svojim besprijekornim funkcijama u klađenju i podršci za preko 30 kriptovaluta.

Iste godine, Litecoin se službeno udružio s UFC 232, aktivno sponzorirajući borbu u teškoj kategoriji između Alexandera Gustafssona i Jona Jonesa. Događaj je doveo do povećanja vrijednosti novčića. Litecoin UFC prikupio je više od 40 milijuna pojavljivanja na Twitteru. Ove suradnje ukazuju na besprijekoran tok između kripto i sporta.

Otkupi i plaće igrača

Sve više nogometnih klubova prihvaća plaćanja za igrače u kriptovalutama. Nogometni klub Harunustaspor 2018. godine kupio je igrača putem Bitcoina. To bi bilo prvi put da se takvo nešto dogodilo u historiji nogometa. Primivši 0,0524 BTC vrijednosti, 22-godišnji Omar Faruk Kiroglu sklopio je novi ugovor s nogometnim klubom.

Ipak, 2018. godine nogometni klub Gibraltar United odvažio se na dijelomičnu isplatu plaća svojim igračima koristeći kriptovalutu. To se dogodilo nakon potpisivanja ugovora s Quantocoinom. Quantocoin je bio uključen u mnoge poslove s kriptovalutama u nogometnoj industriji, od kojih je jedna izuzetna kupnja talijanskog nogometnog kluba iz Serie C, Rimini FC 1912.

Blockchain ulaznice

Partnerstvo između Lancashire Cricketa i TIXnGO -a je značajno pomena u ovom kontekstu. Dvije su strane sklopile sporazum za TIXnGO o razvoju blockchain platforme za elektronske mobilne ulaznice. Dogovor će kasnije donijeti učinkovitu prodaju elektronskih ulaznica preko smartphone aplikacije za sve utakmice, bilo međunarodne ili domaće, na Emirates Old Traffordu 2020.

Uspjeh dogovora smanjio je broj krivotvorenih karata. Sinhroniziranjem karata sa pametnim telefonima, proces izdavanja karata pojednostavljen je i učinio ga učinkovitijim uz povećanje prihoda.
Nadalje, više međunarodnih platnih kompanija vidi svjetlo u kripto uslugama. Na FIFA -inom Svjetskom prvenstvu 2018. godine, tvrtke poput Epayments -a i Wirex -a dale su navijačima mogućnost kupnje karata putem BTC -a, ETH -a i Litecoina. Osim toga, hoteli poput lanca hotela Kaliningrad Apartments Malina nudili su usluge rezervacije u BTC -u.

Navijački tokeni

Budući da obožavatelji imaju jake interese u svom klubu, inovacija poput navijačkih žetona nije mogla biti ignorisana a nastala je kao produkt spoja kripto-sport. Navijački token potpuno je opipljiv digitalni token koji obožavateljima nudi pristup ulozima u donošenju klupskih odluka. Nakon što postanete vlasnik navijačkog tokena, možete glasati o pitanjima koja se tiču vašeg omiljenog kluba, poput odabira dobrotvornih inicijativa, dizajna dresova, nazivu stadiona, između ostalih. Obožavatelji se također mogu uključiti u grupe FC novčića.

Inicijativa navijačkih žetona nudi ekskluzivnu propusnicu i čini da se obožavatelji više osjećaju dijelom tima koji vole. Chiliz je ovdje napravio izvanredne korake. Društvene platforme i platforme kriptovaluta nude navijačke tokene u različitim sportovima. Juventus i PSG udružili su se sa Sociosom za prodaju navijačkih tokena.

Kripto klađenje na 1xBitu

Sjecište kriptovalute i sportskog svijeta ponovno je u prvom planu. Više nego ikad, obožavatelji žele nastaviti sa sportskim događajima i napraviti informirani ulog. 1xBit nudi najzanimljiviji skup usluga kripto kockanja jer su tokeni Paris-Saint Germain, AS Roma i Juventus sada dostupni za igru ​​na web stranici. Platforma vam ne nudi samo najbolje kvote, već vam nudi i događaje uživo koje možete gledati iz udobnosti svog doma.

1xBit obožavateljima nudi do 7 BTC bonusa dobrodošlice. Platforma omogućuje pružanje podrške vašoj reprezentaciji isplativim pothvatom. Također imate potpunu anonimnost jer vaše kriptovalute ne mogu biti povezane sa bankom ili pružateljom usluga plaćanja online. U biti, vaše se financijske aktivnosti ne mogu povezati sa kladionicom.

S računom u više valuta koji vam omogućuje prebacivanje između više od 35 opcija kriptovaluta, 1xBit uklanja prepreke koje postoje u industriji klađenja Započnite jednim klikom.

(Sponzorirani članak)

Tagovi: Kriptovalute, BItcoin, Litecoin, 1Xbit,

Vezane vijesti

New Team
Kriptovaluta i Svjetski savez sporta

Motivacija za spajanje dolazi s dvije strane. Svijet sporta sada razumije potencijal kriptovalute u povećanju financijske dobiti sporta. Istodobno, sport pruža pravi način da...

New Team
Online klađenje putem kriptovaluta: Pametan način klađenja

Razumijevanje onilne klađenja Online klađenje odnosi se na digitaliziranu verziju lokalnog klađenja, ali s više prednosti. Evo nekoliko prednosti koje bist...