Kyrgios vrijeđao najboljeg hrvatskog tenisera: Da li ti imaš kamenje u glavi?

29. 07. 2020, 13:03 - Sport

Australac Nick Kyrgios nastavlja svađe s teniserima koji su igrali na Adria Touru, teniskom regionalnom turniru koji je organizovao Novak Đoković, a ovaj put izvrijeđao je Hrvata Bornu Ćorića.

Ćorić je nedavno u razgovoru za hrvatske medije rekao kako se ne obazire na komentare Kyrgiosa, koji je ujedno bio i najveći kritičar tog turnira, što mu je očigledno zasmetalo pa je odlučio otići korak dalje. 

"To je jednostavno on i ja nemam drugo objašnjenje. Pročitao sam šta je pisao i da vam kažem, baš me briga šta priča i šta misli jer on voli biti general poslije bitke. Možda bih i razumio da je neko drugi očitavao lekcije, ali on...Nekako, nije realno, ali dobro, to je njegov način i ja nemam problem s tim", rekao je Ćorić za Jutarnji list.

Ubrzo nakon toga, a kada je sazno šta je Ćorić rekao za njega, Kyrgios je burno reagovao. 

"Trebalo bi te biti briga. Da li ti imaš kamenje u glavi? Još jednom, naravno da možeš podržavati prijatelje, ja samo pokušavam da budu odgovorni. Kada sam rekao ono što sam rekao, nisam mislio dosađivati, oni su teniseri i nisu ništa posebni. A kao što sam i mislio, Ćorićev intelektualni nivo je nula", poručio je Australac. 

Ćorić je također bio zaražen virusom Covid-19 nakon Adria Toura, no nije imao većih poteškoća i za 14 dana se oporavio te nastavio s treninzima. Borna Ćorić je trenutno najbolji hrvatski teniser s obzirom na to da se nalazi na 33. mjestu ATP liste.

Vezane vijesti

New Team
Kyrgios vrijeđao najboljeg hrvatskog tenisera: Da li ti imaš kamenje u glavi?

Australac Nick Kyrgios nastavlja svađe s teniserima koji su igrali na Adria Touru, teniskom regionalnom turniru koji je organizovao Novak Đoković, a ovaj put izvrijeđao je H...

New Team
Kyrgios: Ne treba mi trener jer je to rasipanje novca, a i ne volim slušati tuđe savjete

Najbolji australski teniser Nick Kyrgios često daje veoma zanimljive izjave, a najnovija je bila "iz srca". Dvadesetpetogodišnji Kyrgios je poznat ka...

New Team
Kontroverzni Kyrgios otkrio kako je iz kafane došao na teren i mamuran pobijedio Nadala

Australski teniser Nick Kyrgios otkriva da je mamuran igrao protiv jednog od najboljih tenisera svijeta Rafaela Nadala i da ga je na kraju pobijedio, a da se taj meč desio u Mo...