Mediji u Italiji: Juventus promijenio mišljenje, Dybala bi mogao otići iz kluba

06. 04. 2021, 14:02 - Sport

Mediji u Italiji pišu da se Juventus povukao iz pregovora sa Paolom Dybalom u vezi s produženjem njegovog ugovora i to nakon što je argentinski igrač nedavno kažnjen zbog zabave u kući saigrača Westona McKennieja. 

La Stampa je ranije pisala da je McKennie organizovao zabavu u svom domu s dvojicom saigrača i još nekoliko prijatelja, a nogometaši su se našli u problemu jer je u Italiji zabranjeno organizovati privatne zabave i policija ih je shodno tome prekinula te je sve brzo izašlo u javnosti.

Na kraju su svi dobili kaznu od 400 eura zbog nepoštivanja mjera, a kaznio ih je i klub koji je odmah pomenute igrače suspendovao za meč protiv Torina koji se igrao prošlog vikenda (2:2).

Dalje se navodi kako se Juventus odlučio povući iz pregovora s Dybalom u vezi s njegovim novim ugovorom i da su povukli ponudu od 10 miliona eura po sezoni, koliko su mu bili spremni dati za potpis novog ugovora. 

"Znam da u ovako teškom momentu zbog pandemije koronavirusa širom svijeta ne smijemo praviti ovakve greške, ali pogriješio sam što sam ostao na večeri. To nije bila zabava, ali sam svejedno pogriješio", rekao je Dybala nakon svega. 

Ovaj napadač ima ugovor s Juventusom do ljeta 2022. godine i treuntna plata mu je 7,5 miliona eura, a mediji u Italiji dodaju da je Dybala zbog kršenja klupske discipline sada bliže odlasku iz Torina nego što će sa Starom damom produžiti ugovor.

klix.ba

Tagovi: Juventus, Paulo Dybala,

Vezane vijesti

New Team
Razočarani Ronaldo bacio dres nakon utakmice protiv Genoe, klub ga neće kazniti

Portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo nije bio raspoložen nakon pobjede protiv Genoe te je bacio svoj dres.  Juventus je pobijedio Genou rezul...

New Team
Mediji u Italiji: Juventus promijenio mišljenje, Dybala bi mogao otići iz kluba

Mediji u Italiji pišu da se Juventus povukao iz pregovora sa Paolom Dybalom u vezi s produženjem njegovog ugovora i to nakon što je argentinski igrač nedavno ka...

New Team
Nogometaši Juventusa na stubu srama zbog korona-zabave, Dybala se izvinio

Nogometaši Juventusa Paulo Dybala, Arthur i Weston McKennie zgrozili su javnost u Italiji nakon što im je policija upala na zabavu u trenutku kada je praktično č...

New Team
Juventus odredio cijenu za Cristiana Ronalda

Italijanski mediji pišu da je Juventus spreman prodati portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda te je čak određena i cijena.  Juventus za Ronalda...