Mirror: Begović u Tottenham na posudbu

29. 01. 2010, 21:30 - Sport

Trener Tottenhama Harry Redknapp u petak je potvrdio dovođenje islandskog napadača Eidura Gudjohnsena, Asmira Begovića i Younesa Kaboula.

Trener Tottenhama Harry Redknapp u petak je potvrdio dovođenje islandskog napadača Eidura Gudjohnsena, dok je posrnulom Portsmouthu uzeo još dva igrača.

Radi se o našem Asmiru Begoviću, koji će mu biti na raspolaganju za slučaj ozljede ili ozbiljnijeg pada forme prvog vratara, Brazilca Heurelha Gomesa, te francuskome 24-godišnjem stoperu Younesu Kaboulu, koji mu treba kao nadomjestak za više ozlijeđene negoli zdrave Ledleyja Kinga i Jonathana Woodgatea.

Iako je ranije bio na liječničkom pregledu u West Hamu, 31-godišnji Islanđanin je ipak radije odabrao bolje-stojeći londonski klub, u kojem je liječnički pregled prošao u četvrtak.

On je igrač kojem sam se oduvijek divio. Može igrati na više pozicija i izuzetno je pametan nogometaš. Sam je odlučio da će doći k nama. Ostavio sam mu sms-poruku na mobitelu, nazvao me i kazao da želi k nama. Eidur nam daje puno opcija. Vrhunski je nogometaš – kazao je Redknapp.

Protiv arapskih vlasnika kluba pobunili su se pak direktor Portsmoutha Peter Storrie kao i menadžer Avram Grant. Preko noći je vlasnik Ali al-Faraj preko svojih pouzdanika pustio u Tottenham Begovića i Kaboula, za koje će inkasirati sedam miliona funti (jedan za Begovića i šest za Kaboula), kako piše londonski Mirror.

Grant i Storrie uzjogunili su se osjetivši se izdanima od vlastitih poslodavaca, no Redknapp im je putem medija poručio neka ne glumataju jer da su jako dobro znali da su obojica igrača na prodaju.

Zauzvrat je Redknapp svom bivšem klubu, iz kojega je doveo sad već pet igrača unutar godine dana, prepustio veznjaka Jamieja O'Haru na posudbu do kraja sezone.

(Sportin.ba)

Vezane vijesti

New Team
Prilika za mlade čuvare mreže da uče od idola: Kompanija Mozzart podržala golmansku Akademiju Asmir Begović

Svi mladi golmani i golmanice, između šest i 18 godina, dobrodošli su u Akademiju Asmir Begović, koja se i ove godine održava uz podršku kompanije Mozzar...

New Team
Uz podršku Mozzarta završena ljetnja turneja za golmane

Ovo ljeto je radno za vrijedne mlade golmane. Naime, u proteklom periodu više od 150 omladinaca imalo je priliku da pohađa kampove čuvene Akademije Asmir Begović. Prvi...

New Team
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: PSG 1,60, Portsmouth 2,25, Ibiza 2,30

Nigdje nećete naći veće   Posljednji dan januara vam donosi dobru priliku za zaradu. Kladionice

New Team
Za nove Ginisovce: Mozzart podržao Akademiju Asmir Begović

Akademija Asmir Begović pravi je rasadnik talentovanih mladih golmana. To i ne čudi jer sa njima rade vrhunski golmani zavidnih karijera, među kojima i Ginisov rekorder Asmir...