Mogu li Knicksi prekinuti lutrijsko prokletstvo?

14. 05. 2019, 11:06 - Sport

NBA Draft NBA Draft

Noćas u dva sata iza ponoći po srednje evropskom vremenu održat će se NBA Draft lutrija.

New York Knicksi godine 1985. bili su prvi pobjednici NBA draft lutrije, tada su svoj pick iskoristili na Patricku Ewingu koji će kasnije postati jedan od najboljih centara lige svih vremena. Trideset i četiri godine kasnije, navijači Knicksa nadaju se kako će ih lutrija ponovno pomaziti.
 
Knicksi su proteklu sezonu završili s najgorim omjerom u ligi što ih svrstava među tri momčadi koje će imati najviše šanse osigurati pravo izbora koje će imati snagu potencijalno promijeniti budućnost franšize.

Prije dvije godine, Ured Guvernera NBA lige odobrio je promjene u procesu Draft lutrije. Kako bi izbjegli situacije da neke momčadi namjerno 'tankiraju' osiguravajući si najveće šanse za osvojiti prvi pick, ti su izgledi sada smanjeni. Do ove godine najgora momčad lige imala je 25 posto šansi zaraditi pravo prvog izbora, a od ove godine tri najgore momčadi imaju po 14 posto izgleda. Pored Knicksa u tu grupu spadaju Cleveland i Phoenix. Niti jedna od tri momčadi ne može proći lošije od petog picka.

Četrnaest momčadi koje nisu izborile doigravanje imaju pravo sudjelovanja u lutrijskom izvlačenju, tu su još Chicago (12,5 posto), Atlanta (10,5 posto), Washington (9 posto), New Orleans, Memphis i Dallas (svi po 6 posto), Minnesota (3 posto), Los Angeles Lakers (2 posto) dok najmanje izglede (tek 1 posto) imaju Charlotte, Miami i Sacramento.

Svaka ekipa bira tko će je predstavljati na lutriji, a čast da to učini za New York Knickse dobio je upravo veliki Patrick Ewing.
 
Najveća nagrada je Zion Williamson, no tu je još mnogo kvalitetnih igrača tako da će svaka ekipa dobiti priliku birati nekoga tko bi im mogao odmah pomoći poput RJ Barretta i Ja Moranta.

Sportklub

Tagovi: NBA, draft, zion, williamson,

Vezane vijesti

New Team
Mogu li Knicksi prekinuti lutrijsko prokletstvo?

New York Knicksi godine 1985. bili su prvi pobjednici NBA draft lutrije, tada su svoj pick iskoristili na Patricku Ewingu koji će kasnije postati jedan od najboljih centara l...

New Team
Jokić za povijest! Najviše minuta u zadnjih 66 godina

Nitko nije odigrao više minuta od Jokića u playoffu od 1953. godine, a jedina trojica koja su na parketu bila više od 65 minuta u povijesti doigravanja u NBA bi...

New Team
NBA PLAYOFF: Orlando 'zagušio' Raptorse, slavlje Spursa

Iako su iza nas tek prve utakmice serija uvodnog kruga doigravanja, neke stvari ipak su jasne, svatko može svakoga pobijediti. Orlando je odlično završio regularnu sezo...

New Team
TRADE: Mavsi 'trejdali' Barnesa za vrijeme utakmice

Dallas Mavericksi rasprodali su sve što su mogli, nakon Wesa Mattewsa, DeAndre Jordana i Dennisa Smitha Jr. koji su preselili u New York u zamjeni za Kristapsa Porzingi...