Mogu li Knicksi prekinuti lutrijsko prokletstvo?

14. 05. 2019, 11:06 - Sport

NBA Draft NBA Draft

Noćas u dva sata iza ponoći po srednje evropskom vremenu održat će se NBA Draft lutrija.

New York Knicksi godine 1985. bili su prvi pobjednici NBA draft lutrije, tada su svoj pick iskoristili na Patricku Ewingu koji će kasnije postati jedan od najboljih centara lige svih vremena. Trideset i četiri godine kasnije, navijači Knicksa nadaju se kako će ih lutrija ponovno pomaziti.
 
Knicksi su proteklu sezonu završili s najgorim omjerom u ligi što ih svrstava među tri momčadi koje će imati najviše šanse osigurati pravo izbora koje će imati snagu potencijalno promijeniti budućnost franšize.

Prije dvije godine, Ured Guvernera NBA lige odobrio je promjene u procesu Draft lutrije. Kako bi izbjegli situacije da neke momčadi namjerno 'tankiraju' osiguravajući si najveće šanse za osvojiti prvi pick, ti su izgledi sada smanjeni. Do ove godine najgora momčad lige imala je 25 posto šansi zaraditi pravo prvog izbora, a od ove godine tri najgore momčadi imaju po 14 posto izgleda. Pored Knicksa u tu grupu spadaju Cleveland i Phoenix. Niti jedna od tri momčadi ne može proći lošije od petog picka.

Četrnaest momčadi koje nisu izborile doigravanje imaju pravo sudjelovanja u lutrijskom izvlačenju, tu su još Chicago (12,5 posto), Atlanta (10,5 posto), Washington (9 posto), New Orleans, Memphis i Dallas (svi po 6 posto), Minnesota (3 posto), Los Angeles Lakers (2 posto) dok najmanje izglede (tek 1 posto) imaju Charlotte, Miami i Sacramento.

Svaka ekipa bira tko će je predstavljati na lutriji, a čast da to učini za New York Knickse dobio je upravo veliki Patrick Ewing.
 
Najveća nagrada je Zion Williamson, no tu je još mnogo kvalitetnih igrača tako da će svaka ekipa dobiti priliku birati nekoga tko bi im mogao odmah pomoći poput RJ Barretta i Ja Moranta.

Sportklub

Tagovi: NBA, draft, zion, williamson,

Vezane vijesti

New Team
U 8 sati potpisano 48 ugovora vrijednih 3,2 mld. ‎$

Klubove su prvi satima prijelaznog roka promijenili 

New Team
Kakva će to biti ludnica u Kanadi - Raptorsi vode 3-1!

Iako Kevin Durant ponovno nije zaigrao, Golden State je mogao računati na Klaya Thompsona i Kevona Looneya unatoč tome što se potonji već oprostio od ove sezon...

New Team
Početak trade sezone: Netsi spremni za Kyrieja

Dok su oči NBA lige usmjerene na finalni obračun sezone između Golden State Warriorsa i Toronto Raptorsa, mnoge ekipe pokušavaju se što kvalitetnije pripremit...

New Team
Revolucija u NBA ligi: Uvodi se kup kao u nogometu

" Moja je dužnost cijelo vrijeme provjeravati na koji način funkcioniraju i napreduju druge organizacije i s...