Mourinho: Ne želim dovesti napadača koji se boji Harryja Kanea

12. 09. 2020, 10:37 - Sport

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho kaže da u svojoj ekipi ne želi napadača koji se plaši konkurencije, ali da se nada kako će njegov tim do kraja prijelaznog roka dovesti još jednu opciju u napadu.

Jasno je da će u novoj sezoni, a kao što je to i ranije bio slučaj, prvi izbor u napadu Tottenhama biti Harry Kane, no Mourinho bez obzira na to želi dovesti još jednu klasičnu "devetku" i to pod uslovom da se ne boji konkurencije. 

Ranije se s Tottenhamom povezivao srbijanski napadač Aleksandar Mitrović, koji trenutno igra za Fulham, no čini se da od tog transfera neće biti ništa. 

"Vjerujem da ćemo dovesti napadača, ali ako se on plaši dolaska u Tottenham i boji se konkurencije, onda ga ne želim. Ostali vrhunski klubovi imaju više opcija u napadu, a izgleda kao da mi nemamo pravo da imamo ujednačeniji tim", rekao je Mourinho i nastavio: 

"Nismo klub koji može ponuditi bogatstvo za nove igrače", dodao je Mourinho koji je tako najavio da Pijetlovi neće dovoditi velika pojačanja u ovom prijelaznom roku. 

Tottenham će na početku nove sezone igrati protiv Evertona.

klix.ba

Tagovi: Jose Mournho, Tettenham, ,

Vezane vijesti

New Team
Mourinho: Ne želim dovesti napadača koji se boji Harryja Kanea

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho kaže da u svojoj ekipi ne želi napadača koji se plaši konkurencije, ali da se nada kako će njegov tim do kraja prijelaznog roka dov...

New Team
Mourinho: Mi poštujemo fair-play, dakle ne možemo dovesti Messija

Portugalski stručnjak Jose Mourinho kaže da Tottenham nikako ne može dovesti Lionela Messija u svoje redove jer, pokušavajući da prozove Manchester City, rekao je da ...