Mozzart i ove godine uz kampanju '16 dana aktivizma'

25. 11. 2022, 15:14 - Promocije

Stop nasilju nad ženama u BiH Stop nasilju nad ženama u BiH

Nastavlja se akcija „Stop nasilju nad ženama u BiH“

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, počinje kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“. Dio kampanje opet će biti i društveno odgovorna kompanija Mozzart koja se ovoj plemenitoj misiji, brojnim aktivnostima, pridružila i tokom prošle godine.

-Tokom cijele godine, a ne samo ovih 16 dana trajanja kampanje, podržavamo misiju zaustavljanja nasilja nad ženama. U narednom periodu planiramo da nastavimo da obilazimo Sigurne kuće širom BiH gdje ćemo uručivati donacije. Važno nam je podizanje svijesti o ovom problemu, pa se pridružujemo njegovom rješavanju. Posebno smo srećni što nas u tome podržavaju i brojni poznati sportisti- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Predstavnici Mozzarta u narednom periodu će nastaviti da doniraju novac, kućanske aparate, odjeću i ostale potrepštine Sigurnim kućama u BiH.

Upravo s ciljem rješavanja ovog problema, ranije su pokrenuli kampanju “Stop nasilju nad ženama u BiH“ u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost polova BiH i Gender centrom Federacije BIH.

Zatim su korisnicama Sigurnih kuća i njihovoj djeci u Modriči, Tuzli i Mostaru uručili donacije uz prethodne razgovore sa rukovodstvima ovih ustanova o njihovim najvećim potrebama.

Prošle godine, povodom 8. marta, u kompaniji Mozzart ugostili su predstavnice Fondacije "Udružene žene" gdje su dogovorile buduće korake i način saradnje. Ubrzo nakon toga, Mozzart se predstavio na Sajmu za ekonomsko osnaživanje žena u organizaciji ove Fondacije. Sve zainteresovane dame tada su mogle da dobiju informacije o konkursima i proceduri zapošljavanja u kompaniji Mozzart.

Njihovu plemenitu podržala su brojna domaća, a svjetska sportska imena. Mozzartovu majicu sa natpisom „Stop nasilju nad ženama“ obukli su proslavljeni fudbaler Edin Džeko i njegova supruga, preduzetnica Amra, svjetski poznati rukometaš Mladen Bojinović, te nekadašnji NBA as Mirza Teletović.

Podršku ovoj ideji dali su i fudbaleri premijerligaša Leotara i Zrinjskog noseći majice sa istom porukom prije početka zvaničnog meča. Na isti način akciju su podržali i veterani FK Borac i FK Sarajevo nakon humanitarnog turnira u Banjaluci.

Uključivanjem sportista u ovu misiju, u Mozzartu žele da poruku o zaustavljanju nasilja čuje što više onih koji svoje omiljene igrače prate na terenu. Ovo je, kažu, utakmica u kojoj zajednički treba da pobijedimo nasilje.

Kampanja “16 dana aktivizma” trajaće do 10. decembra-kada se obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, a iz Mozzarta poručuju da će misiju protiv nasilja nastaviti i nakon toga.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, prež...

New Team
Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Gradačac je širom BiH poznat kao grad rukometa iz kojeg su potekla brojna velika imena ovog sporta. Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađ...

New Team
Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje. U akciji &bdq...

New Team
Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH. U is...