Mozzart svim srcem uz 'Srce za djecu'

13. 09. 2022, 17:00 - Promocije

Trka „Zlatni krug“ Trka „Zlatni krug“

Donacijom podržali mališane oboljele od karcinoma

Proteklog vikenda Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Visokom je organizovalo trku „Zlatni krug“ u okviru „Zlatnog septembra“ – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku. Brojni građani BiH učešćem u trci i kupovinom majica podržali su plemenitu misiju prikupljanja sredstava za mališane oboljele od karcinoma. Njima se pridružila i kompanija Mozzart čiji su uposlenici svim srcem podržali ovu akciju.

 

-Posebno smo ponosni na naše prijatelje iz kompanije Mozzart što su podržali ovu trku i šetnju tako što su se priključili donacijom kroz kupovinu majica „Zlatni krug“, te poslali snažnu poruku o ljubavi, podršci i razumijevanju. Djeca oboljela od raka su sretna i zahvalna što imaju ovakve prijatelje na svojoj strani- kaže Atifa Buldić-Bešić iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, Sarajevo.

Udruženje broji preko 500 članova, među kojima su djeca oboljela od raka i njihove porodice. Već 19 godina im kontinuirano pružaju podršku kroz mnoge velike projekte kao što su Roditeljska kuća, Moja kosa- tvoja kosa, te program psihosocijalne podrške.

Humanitarna trka i šetnja „Zlatni krug“ jedan je od najhumanijih i najljepših događaja koji su organizovali ove godine, na šta su posebno ponosni.

-Ponosni smo na sve naše sugrađane, dobre ljude koji su iskazali solidarnost i podršku kroz donacije za majice, ali i kroz dolazak na trku/šetnju u velikom broju. Pokazali smo da djeca oboljela od raka nisu sama i da imaju uvijek na koga da se oslone. Upravo za njih je bila organizovana ova akcija i sva prikupljena sredstva biti će usmjerena u projekte Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, a koji su od velike važnosti za njih i njihove porodice- dodaju iz ovog Udruženja.

Trka je organizovana na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji se bori sa tumorom na mozgu. Akciju humanitarnog karaktera podržali su brojni sportisti i druge javne ličnosti, privredni i javni subjekti. Za sve njih ovo je mjesec kada su trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali solidarnost sa djecom oboljelom od raka i poručili im da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Tim povodom uz njih je složno stao Mozzart tim, a koju poruku su im poslali, pogledajte u nastavku: 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6975439966399029249/

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe. Čim su počeli da se takmi...

New Team
U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH

Kuglaški klub Rudar iz Prijedora gaji bogatu i uspješnu tradiciju. Iako su imali pauzu u radu od nekoliko godina, grupa entuzijasta opet je pokrenula klub. Boreći...

New Team
Sport ispred rezultata: Oprema iz Mozzarta za OFK Mladost Ilidža

Škola fudbala pri Omladinskom fudbalskom klubu Mladost Ilidža od 2017. godine okuplja omladince uzrasta od pet do 13 godina. Do sada im se pridružilo oko 110 polaznika,...

New Team
Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a...