Mozzart uz maratonce na duge staze

02. 11. 2022, 16:34 - Promocije

6. Tuzlanski Maraton 6. Tuzlanski Maraton

Sponzorstvom podržali 6. Tuzlanski maraton

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je podržao brojne sportiste i klubove bez obzira na to koji je njihov sport, a više puta bili uz one koji se bave kraljicom svih sportova. Kroz donacije i sponzorstva stali su atletičare, mnoge atletske klubove, te sponzorisali brojne trke na kraće i duže staze. Proteklog vikenda bili su uz organizatore 6. Tuzlanskog maratona koji je okupio trkače iz cijelog svijeta.

-Mi smo prezadovoljni, drago nam je što je kompanija Mozzart ušla u ovaj projekat, pa smo zajednički napravili sjajan sportski događaj koji je objedinio kvalitetno takmičenje i dobru zabavu. Veoma smo zahvalni Mozzartu na podršci, nadam se da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti jer nam je zajednička ljubav prema sportu -kaže Eduard Brandalik, član organizacionog odbora 6. Tuzlanskog maratona.

Ovu sportsku manifestaciju organizovali su Sportsko rekreativno društvo “Maratonac” i Atletski klub Sloboda Tehnograd. Koliko su, uz podršku sponzora, bili uspješni u tome, svjedoči činjenica da su okupili oko 500 takmičara i rekreativaca iz 13 zemalja regiona i svijeta. To je, svjedoče, čak tri puta više učesnika u odnosu na prošlu godinu.

U okviru ovog tradicionalnog sportskog događaja organizovano je Prvenstvo BiH u maratonu, a održani su još polumaraton, 5k trka i trke za djecu.

Pobjednici Prvenstva u maratonu BiH bili su Emir Hastor i Lucia Kimani. Hastor je maratonsku dionicu pretrčao za dva sata, 39 minuta i 55 sekundi, dok je Kimani do cilja stigla za tri sata, 13 minuta i 12 sekundi.

Osim profesionalaca, ulicama Tuzle trčali su i rekreativci koji su pokazali veliku snagu i volju da dođu do cilja. Za njih je organizovana i polumaratonska, kao i trka na pet kilometara.

Posebne simpatije izazvale su trke za najmlađe koji su takmičili na 200 i 400 metara. Malim trkačima, ali i ostalim učesnicima podršku su pružali brojni građani Tuzle, čime su dokazali da ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika u trčanje.

Staza Tuzlanskog maratona ima sertifikat Asocijacije internacionalnih maratona i trka na duge staze (AIMS), pa su sve njihove trke zvanično u kalendaru svjetske i evropske atletike.

Zadovoljni organizatori već polako kuju planove za iduću godinu kada će organizovati 7. Tuzlanski maraton, a iz Mozzarta im želi da nastave da traju - na duge staze.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mozzart obradovao fudbalere NK Omladinac Visoko

Nogometni klub Omladinac iz Visokog već skoro sedam decenija bilježi dobre rezultate na tabelama domaćih liga. Iz njihovih redova su potekli reprezentativci i fudbaleri evrop...

New Team
U susret rođendanu: Mozzart sponzor KK Hunters

Košarkaški klub Hunters iz Prijedora za tri dana će proslaviti 16. rođendan. Iza njih su godine uspješnog rada, brojne titule, te kvalitetna košark...

New Team
Nova oprema iz Mozzarta za FK Čelinac

Ljubav prema fudbalu u FK Čelinac gaje više od pola vijeka. Od osnivanja kluba, 1969. godine, do danas dobro kotiraju na fudbalskim terenima. Trenutno ulažu u infrastru...

New Team
Mozzart i ove godine uz kampanju '16 dana aktivizma'

Danas se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom, počinje kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasi...