Navijači u Nizozemskoj mogu na stadion, ali bit će im zabranjeno navijati

25. 06. 2020, 14:42 - Sport

Nogometnim navijačima u Nizozemskoj mogao bi se dopustiti povratak na stadione od septembra, ali neće moći pjevati poznate klupske pjesme zbog zabranjenog navijanja.

Lige u Engleskoj, Španiji i Njemačkoj igraju se pred praznim stadionima kao dio mjera smanjenja širenja koronavirusa, koji je prethodno zaustavio nogomet u martu. 

Napori da se prazni stadion zamijene umjetnom bukom i kartonima na sjedištima dobili su različite reakcije, a mnogi smatraju da utakmicama ipak nedostaje atmosferska iskra koju bi stvorila publika. 

Nizozemska je prekinula svoju prvu ligu za sezonu 2019-20, ali za novu sezonu koja počinje u septembru poduzimaju male korake kako bi se navijači vratili na tribine, piše De Telegraaf.

U tekstu se navodi kako će navijačima biti zabranjeno pjevanje i da će se na tribinama morati držati socijalna distanca od 1,5 metra. 

Ovo pravila znači da će stadioni biti daleko od svog potencijalnog kapaciteta, a odluka čiji će navijači moći prisustvovati utakmicama mogla bi se donijeti izvlačenjem. 

Još uvijek nije donesena odluka nizozemske vlade o ovim pravilima, a nagovijestili se daljnje razgovore sa stručnjacima o tome hoće li mjere biti dovoljno sigurne.

klix.ba

Tagovi: Nizozemska,

Vezane vijesti

New Team
Navijači u Nizozemskoj mogu na stadion, ali bit će im zabranjeno navijati

Nogometnim navijačima u Nizozemskoj mogao bi se dopustiti povratak na stadione od septembra, ali neće moći pjevati poznate klupske pjesme zbog zabranjenog navijanja. <...

New Team
Premijer Nizozemske donio odluku: Nogometna sezona je završena!

Evropska nogometna federacija (UEFA) dala je danas preporuku da se nacionalna prvenstva završe po predviđenom formatu, ali su im Nizozemci prvi otkazali poslušnos...