Podrška odbojkašicama iz Zenice: Donacija iz Mozzarta za ŽOK Željezara

18. 11. 2022, 14:21 - Promocije

ŽOK Željezničar ŽOK Željezničar

Talentovane odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Željezara iz Zenice godinama bilježe dobre rezultate na svim nivoima takmičenja.

Njihov trud i ljubav prema ovom sportu prepoznali su u lokalnoj zajednici, a dobar glas o njihovom timu stigao je i do kompanije Mozzart. Zbog toga su odlučili da ih podrže, pa će do novih pobjeda u novim dresovima.

-Veoma smo zadovoljni ovom donacijom. Sve pohvale za gest kompanije Mozzart koja nas je pozitivno iznenadila. Prije početka sezone, poslali smo molbe za donaciju ili sponzorstvo na brojne adrese, a Mozzart je rijeka kompanija koja je prepoznala naš rad i podržala nas, hvala im na tome- kaže Senada Čerimović, predsjednica Ženskog odbojkaškog kluba Željezara, Zenica.

Klub je osnovan 1998. godine, a trenutno imaju oko 60 odbojkašica uzrasta od 12 do 26 godina u selekcijama od pretpionirki, pionirki, kadetkinja, juniorki do seniorki.

Seniorke su ove godine ušle u Superligu, gdje su četvrte na tabeli. Želja im je da do kraja sezone ostanu među prve četiri ekipe, a ambicija da iduće godine uđu u najviši takmičarski rang- Premijer ligu BiH.

Osim seniorki, nove Mozzart dresove nosiće i juniorke jer igraju sa starijim koleginicama. Mlađe igračice ovog kluba se takmiče protiv svojih vršnjakinja na nivou Zeničko-dobojskog kantona, a zbog dobrih rezultata u prethodnom periodu, napredovale su i ka federalnom i državnom rangu.

Članice Željezare protekle tri godine postizale su pobjede bez ijednog izgubljenog seta, a najmlađe su prošle godine osvojile prvo mjesto u Ligi mladih. Njihova igračica Ana Marija Topalović sa 17 godina već je ostvarila zapažene rezultate. Protekle tri godine igrala je u reprezentaciji BiH kao juniorka, a rame uz rame sa njom u klubu su i brojne druge perspektivne odbojkašice. Upravo one su budućnost ovog kluba i sporta.

Talent, zalaganje i posvećenost igračica i rukovodstva ovog kluba prepoznali su u lokalnoj zajednici. Podršku im, osim Grada Zenica, pružaju i na nivou ZDK, a od sada je uz njih i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Odbojkaški klub Ljubinje jedan je od sinonima za ovaj sport u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire. Tokom proteklih šest decenija osvojili su brojne titule i ...

New Team
U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

Proteklog vikenda u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu održan je „Diplomatski zimski bazar“ na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodn...

New Team
Veliki podsticaj za mali fudbal: Novi Mozzart dresovi za KMF Jošavka

Klub malog fudbala Jošavka iz okoline Čelinca već 11. godinu okuplja entuzijaste koje spaja ljubav prema futsalu i rodnom kraju. Budžet im je skroman, pa su svi člano...

New Team
Iz Mozzarta za OK Olovo: Nova oprema za nove uspjehe

Perspektivni odbojkaši kluba OK Olovo takmiče se u Superligi Federaciji BiH gdje su trenutno 6. na tabeli. Vrijednim trudom i radom ušli su u ovaj rang takmičenj...