Presuda: Mutu dužan Chelseaju 17 milijuna eura

03. 10. 2018, 11:25 - Sport

Mutu Mutu

Rumunjski nogometaš Adrian Mutu mora platiti odštetu jer je u listopadu 2004. godine bio pozitivan na kokain na doping testu.

Adrian Mutu 2003. godine je iz Parme za 17 milijuna eura prešao u Chelsea.. Na 27 odigranih utakmica tijekom prve sezone Mutu je postigao šest golova, ali igrač i klub se nisu razišli prijateljski.

Na Stamford Bridge smatraju da je Rumunj prekršio ugovor kada je pao na doping testu. Prvo su ga suspendirali, a zatim je dobio i otkaz.

U ljeto 2005. Mutu je potpisao za Juventus, no u Chelseaju nisu odustali od Mutua i njegovog slučaja s kokainom. Naime, tužili su ga FIFA-i te tražili da im plati 17 milijuna eura, onaj iznos koji su oni platili Parmi za njegove usluge.

Do 2008. čekalo se na presudu, a FIFA je tada odlučila da je igrač dužan isplatiti klubu traženu sumu novca.

Deset godina trajao je postupak po žalbi koju je Mutu uložio Sudu za ljudska prava koji je potvrdio presudu koju je donijela FIFA.

Sportklub

Tagovi: mutu, Chelsea,

Vezane vijesti

New Team
Lampard u Chelseaju? Morat će platiti...

Dok je prelazak Maurizija Sarrija iz Chelsea u Juventus pitanje dana, još nije sasvim sigurno hoće li Chelsea zaista dovesti Franka Lamparda na poziciju menadžera. Lege...

New Team
I Chelsea će zaraditi: Detalji Sarrijevog ugovora!

 Po svemu sudeći talijanski stručnjak danas bi trebao biti otpušten, a nova destinacija je već dosta dugo spominjani Juventus. Tako bi Sarrinakon Edena Hazarda, t...

New Team
GOTOVO JE! Real ima novog Galacticosa!

Mjesecima se nagađalo kako će ovo biti posljednja sezona Edena Hazarda u Chelseaju, u nekim trenucima iz londonskog kluba nisu niti željeli raspravljati o mogućem od...

New Team
Hazard na putu ka Madridu: Prihvaćeno 100 milijuna eura

Britanski Guardian tvrdi da će Chelsea za belgijskog napadača dobiti 100 milijuna eura plus bonuse, čija visin...