Prilika za mlade čuvare mreže da uče od idola: Kompanija Mozzart podržala golmansku Akademiju Asmir Begović

19. 08. 2022, 17:56 - Promocije

Golmanska akademija Asmir Begović Golmanska akademija Asmir Begović

Dječaci i djevojčice koji sanjaju da krenu stopama čuvenog Asmira Begovića sad imaju priliku da treniraju sa svojim idolom i postanu članovi jedne od najboljih specijaliziranih golmanskih škola na ovim prostorima.

Svi mladi golmani i golmanice, između šest i 18 godina, dobrodošli su u Akademiju Asmir Begović, koja se i ove godine održava uz podršku kompanije Mozzart.

"Prvobitni cilj nam je bio da osiguramo najbolje uslove za napredak mladih i talentovanih golmana, te da im omogućimo da rade s vrhunskim stručnim kadrom i uz najmodernije tehnike treninga", objašnjava Asmir Begović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine sa više od 250 nastupa u engleskoj Premijer ligi, u kojoj trenutno brani boje Evertona.

"U praksi smo vidjeli da je potencijal kojeg naši mladi polaznici imaju ogroman. S vremenom se dobar dio njih profilirao u odlične mlade golmane i golmanice, kojima smo pomogli da napreduju, ali i da pronađu nove klubove u našoj zemlji i regiji. To je postao naš fokus, da pored najboljih mogućih uslova za treniranje ti dječaci i djevojčice dobiju priliku da, kroz takmičarski fudbal, pokažu svoj nesporni kvalitet"- dodaje Begović.

Treninzi Akademije Asmir Begović na rasporedu su tri puta sedmično u večernjim satima, a održavaju se u vrhunskim uslovima Olimpijskog centra „Zetra“ u Sarajevu.

"Termini su prilagođeni tako da golmani mogu ispunjavati svoje svakodnevne obaveze, posvetiti se školovanju, ali i eventualnom radu s klubovima", kaže Ibro Hodžić, nekadašnji golman FK Sarajevo, a danas direktor Akademije Asmir Begović.

"Ono što vjerujemo da izdvaja našu Akademiju od ostalih je posvećenost individualnom radu sa golmanima, ali i uslovi u kojima radimo. Akademija svoje treninge obavlja na zatvorenim terenima „Zetre“, bez problema sa vremenskim uslovima u bilo koje doba godine"- dodaje Hodžić.

U Akademiji ističu zahvalnost svojim partnerima i sponzorima, prije svega kompaniji Mozzart, za neizmjernu pomoć u realizaciji projekata kojima se mladim talentima prenose tajne odbrane prostora između stativa.

"Cilj nam je osigurati najbolje uslove za sve, a to nam omogućuju partnerstva kakva imamo sa kompanijom Mozzart", kaže Hodžić, te dodaje kako su u Akademiju Asmir Begović dobrodošli svi oni koji se već bave golmanskim pozivom, ali i oni koji tek trebaju navući rukavice i oprobati se između stativa.

Specijalizirana škola za treniranje, razvoj i stručno obrazovanje golmana s radom je započela još 2018. u Sarajevu, a u međuvremenu je dobila i svoje filijale u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, te organizovala brojne kampove širom Evrope. Pored stalne saradnje s klubovima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, Akademija Asmir Begović ove godine je uspostavila i saradnju sa britanskom školom Brooke House College, koja će kroz stipendije najtalentovanijima omogućiti nastavak rada u Engleskoj.

Vezane vijesti

New Team
Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Odbojkaški klub Ljubinje jedan je od sinonima za ovaj sport u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire. Tokom proteklih šest decenija osvojili su brojne titule i ...

New Team
U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

Proteklog vikenda u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu održan je „Diplomatski zimski bazar“ na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodn...

New Team
Veliki podsticaj za mali fudbal: Novi Mozzart dresovi za KMF Jošavka

Klub malog fudbala Jošavka iz okoline Čelinca već 11. godinu okuplja entuzijaste koje spaja ljubav prema futsalu i rodnom kraju. Budžet im je skroman, pa su svi člano...

New Team
Iz Mozzarta za OK Olovo: Nova oprema za nove uspjehe

Perspektivni odbojkaši kluba OK Olovo takmiče se u Superligi Federaciji BiH gdje su trenutno 6. na tabeli. Vrijednim trudom i radom ušli su u ovaj rang takmičenj...